dnes je štvrtok,  19. marec 2026,  meniny má Jozef,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:53,  dnes západ slnka: 17:54
termovizia nocpix
ODIMON

Makro predsádky - diskusia

autor: berny96
pridané: 10.11.2012 20:38
zobrazení: 3 171
hlasov: 0

Zdravím, už dlhšiu dobu uvažujem nad kúpou makro predsádky. Vie mi niekto poradiť, na čo si dať pozor? /Technika Canon EOS 550d, objektív: Canon EF-S 18-55mm 3.5-5.6 DC III,Canon EF 75-300mm 4-5.6 DC III na lepšie objektívy nemám financie :D/

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Edu
Nič netreba vyskladávať ani reverzný setak nie je výhra. makrokužky su uplná kravina použitelna len s bleskom na statíve . Takže jediná možnost pre makro je makroobjektív 1:1 mne sa pačil aj canon 6O väčšinu fotiek mám fotených sigmou 50 a teraz fotím canonom 100 . Toto je slušný objektív pre portret i makro fotografiu za zhruba 250€ odkaz
lubo125
odkaz predsadku určite nie, CA vada bude obrovska a ostrost pôjde dole v tvojom pripade jedine medzikrušky alebo ak chceš skladat tak reverzne nahodeny objektiv, popripade normalne nahodeny objektiv a ktomu ešte reverzne nehodeny objektiv ja som to skušal je stim strašna piplačka + vyskladat nejakych 120 zaberov dokopi, ale najlepšim riešenim je vzdy macro objektiv
Edu
. Makro objektív musí byt 1:1 s max svetelnostou 2,8 pozadím ti ešte nechod do väčšieho ohniska ako je 100 .makro predsadka ti bude neskutočne chromaticky aberovat
1sakal1
popripade lacnejsi variant odkaz
1sakal1
skor by som doporucil nieco taketo odkaz aj ked sice vzdalovanie zadneho clena optiky od ccd/cmos ma za nasledok znizenie svtelnosti (da sa korigovat zmenou dlzky expozicie), ale opticka sustava aspon nebude obohatena o vady, sposobene pridavanim opt. clenov do opt. sustavi.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.