dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Priprava krmovin pre jeleniu zver. - diskusia

autor: carpi
pridané: 23.3.2008 15:14
zobrazení: 5 362
hlasov: 0
Zdravim všetkych milovnikov prirody.Chcel by som sa spýtať zainteresovanych.Som mladas,ktorý pomaha zvery a chcel by som vedieť, ako pripravovať sušene mladiny pre jeleniu zver a ake je najlepšie seno.Budem rad ak mi poradíte.Carpi

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
paloOo
gabrielSO ved to viem ze jelenia zver ma podobny metabolizmus ako hovadzi dobytok len ci nahodou to neskodi nejak jelenej zvery ale podla vasej odpovde asi niee dakujem za odpoved
gabrielSO
paloOo, čo si myslíš je siláž vhodná pre hovädzí dobytok ktorý je cez zimu ustajnený a kŕmený väčšinou silážou.
paloOo
prosim vas o radu myslite si ze kukuricna silaz je vhodna pre jeleniu zver popripade aj pre diviaciu ???
Cembra
cin menej zaprsan ty chutnejsie a kvalitnejsie!!:D moj nazor a rada
ComeBack
myslim ze ano ale tak ak mas k tomu dostup vyskaj a daj potom vediet☻
farbiar17
ComeBack,bavorak osobne to vyskusam pestujeme hrach tak ho tochto roku skor pokosim,vysusim a dam vediet ..aj mna zaujima ci to budu zrat........ :O)
ComeBack
ano jasneee este pred odkvitnutim no to by mali zrat, jelenia zver nie je moc prieberciva ako srncia takze to vsetko nasvedcuje☺☻
bavorak
ComeBack-podla mna by zraly aj cele rastliny pokosit este pred kvetom a ususit.............nemyslis???? podla mna by im to mohlo chutit
ComeBack
mno newem ci zeru cely hrach ale struky to isto:Dja som ich prikrmoval zatial len plodmi hrachu...
bavorak
myslite ze by bolo vhodne krmit vysoku ususenym hrachom???myslim teraz celu rastlinu nielen struky.....co vy na to???
ComeBack
este musim dodat ze ako letninu mozes pouzit aj zihlavu, ale este pred odkvitnutim z vlastnych skusenosti musim dodat ze zver ju velmi oblubuje a taktiez mozes seno postriekat slanou vodou:D
carpi
ok.budem sa snažit
sannder
Dúfame v to aj im. Chystáme sa pripraviť kvalitné seno, snáď bude dobré počasie....Tak nech ti to vyjde
carpi
Vdaka Sannder.dufam že tohto roku bude dostatok času na pripravenie ozaj dostatočneho množstva krmiva.Dakujem.
sannder
Ako píše Cilan, sušiť malinčie, lucerku, ďatelinu mimo slnka. To iste je aj pri srnčej zveri, ktorá je veľmi prieberčivá. Dobré je posypať po vysušení soľou, tá vstrebáva vlhkosť a ešte k tomu zvery úžasne chutí.
carpi
Ta čo si... tam stoji len nech...a to znamena,že ak sa zlepší počasie,narastie trava, malinčie pustí nove výhonky a ja budem žať urodu:D
Cilan
A co chces teraz robit? sak este ani trava nie je narastena :D, jaaaaj ty ides zatial tu sopu postavit ze :)
carpi
Zatial dakujem Cilan. Hned sa pustim do práce len nech sa zlepší počasie.
Cilan
vysoka nie je na seno daka priberciva ale je dobre ked je tam co najvecsiee zastupenie "listovych" rastin, ako napr lucerka, datelina , dolezite je aby bolo dobre uskladnene, dake suche a vetrane miesto, koli vlhkosti sa este pri ukladani posypa solou

letnina sa robi najcastejsie z malincia, topinamburu... najvhodnejsie je tieto poviazat do primerane vlkych snopkov a tie zavesit v dakej vetranej sope kde sa ti ususia mimo slnka potom uz len zoberies a vynesies, kedze letnina sa zvacsa robi priamo na mieste casto sa vesia pod stop sennikov kde sa ususi a potom v zime len zlozis dole
dzlubo
Najlepšie seno je keď je tráva ešte mladá, takže kosiť podľa možnosti čo najskôr, tráva by nemala byť ešte v kvete, čo najviac lístkov. A dôležité je ho dobre uskladniť, aby bolo vždy v suchom prostredí a nezačalo chytať rôzne plesne.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.