dnes je utorok,  31. marec 2026,  meniny má Benjamín,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:28,  dnes západ slnka: 19:12
termovizia nocpix
ODIMON

krmny bubon - diskusia

autor: maco1590
pridané: 14.10.2012 12:31
zobrazení: 10 103
hlasov: 0

Zdravim... ma niekto z vas zhotovený krmny bubon na diviaky? ci iba original? co sa vam najlepsie osvedcilo? dakujem za nazory

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
fire
Reakcia na príspevok od koval, 8.1.2016 o 20:45
prosím ťa daj foto tohto systému
koval
Diviak je múdry, reťaz chytí do papule a zatrasie. Reťaz je privarená na plnom kovovom krúžku asi o priemere 10-12 cm a diera v sude je menšia ako krúžok. Na vrchnú stranu je privarený šrob, ktorý ide cez dieru v sude a ten je v držiaku. Maticou si regulujem vzdialenosť medzi dnom a krúžkom podľa veľkosti zrna.
rado100
Vilo reťaz ide zvrchu cez dieru v spodnej časti. Diviak zavadí do reťaze a okolo nej sa sype kukurica. Ako ju diviak zbiera, naráža do reťaze znova a zase sa sype.
zekon
ako funguje to vľavo ?
koval
Mne sa osvedčilo aj toto.
zekon
ja som to urobil zo starého krmítka pre kuratá :-)
steyr
nimbus - vieš sem hodiť nejaké foto ako vyzerá zložené, prípadne aj ako to máš upevnené na strom? vďaka! v zime ti to nerozbili?
Brianxxx
Ahojte,aky priemer vrtanych dier ste davali na obvod krmneho bubna pre jednoduche vypadavanie zrn?
nimbus
Ja mam bubon ( bubnik ) vyrobený z PVC rury priemeru 100 mm a dlzky 50 cm. Postup vyroby bol jednoduchy - pilkou som odrezal z guľatiny 2 kotúče cca 5 cm hrubé, 200 mm priemer. 2 skrutkami s polguľovou hlavou som ich priskrutkoval o štople do PVC rur priemeru 100 mm. 1 štopel s odrezkom guľatiny som prilepil vodarenskym lepidlom do rury, druhy je navoľno. cez stredy som prevrtal diery, prevliekol zavitovu tyč, na strane priplepeneho štopla som zaistil 3 maticami ( zvnutra, zvonku a tretia drži retiazku, ktorou to mam pripevnene o strom. Na druhej strane- voľnej sa štopel doťahuje kridlovou maticou a zaroveľ stamaď sypem kukuricu. Nakoniec som navrtal diery priemeru 11 mm. Vojde mi do toho tak 4 l kukurice a diviaky to vytrasú na cca 2 návštevy. Mám ich viac a zatiaľ som spokojný.
jozef
maco:ešte možeš skúsit,najdi si na dobrom mieste dva pri sebe rastúce stromy zrež ich asi vo výške pásu,zaobstaraj si plastový súdok teste pod otvor prevrtaš dieru prevlečieš roxor a upevníš ho o tie dva pníky.Vznikne ti vlasne súdok kt.sa bude hýbať pri búchaní pysku diviaka (kolisať) na spodok navŕtaš diery kukurica dobre padá a plnenie je bez problémou.(10lsúdok)Teraz budem toto robiť pridám potom foto.
jozef
Hekler možete mi tykať(Aj ked viem ako ste to vykanie myslel)..a reči ako obrovské polovnícke skúsenosti si nechajte pre niekoho iného ja som napísal macovi niečo z praxe čo som skúsil čo sa mi osvedčilo..
kaso79
Kamarat to ma riesene pomocou drevenej spulky, na ktorej byvali namotane ocelove kable, tak mozno aj z toho sa to daurobit:) podla dostupnosti materialu.
Hekler
vážený jozef a budúci poľovník, gratuľujem Ti že v 17 rokoch už máš také obrovské poľovnícke skúsenosti a že si dokonca v takomto mladom veku osvojuješ právo vedieť už aj to o čo mne ide, nikdy mi tu o nič nejde to si prosím uvedom, len komentujem presne tak ako Ty alebo ktokoľvek iný, čo si kto z toho zoperie alebo pochopí nie je mojim problémom, žial zase si to nepochopil, hlboko sa Ti ospravedlňujem za komentovanie Tvojich príspevkov a tento ber ako môj posledný k Tvojim komentárom na tejto stránke, želám všetko dobré
mrazik
Elo:ja bych prosil zaslani fotek jak upevnit tu drevotrisku na ten plastovy valec,jakym zpusobem....Diky tady je email: xeikon@centrum.cz
jozef
Hekler viem že vám ide skor o niečo osobné čo chcete riešiť takto nevadí,a tieto bandasky sú okrúhle robila ich jedna firma v nemecku na vzorky obilnín a čudujte sa už tretí rok držia pri použití eko farieb žiaden problém...
Hekler
v živote som videl veľké množstvo svojpomocných poľovníckych pomôcok, ale zafarbenú bandasku (čo nemá žiadnu valivosť a skoro každá farba je škodlivá) ako krmny bubon ešte nie, bude to asi tým že je to totálna hlúposť a životnosť bandasky aj upevnenia karabínky v bandaske by bola len niekoľko dní ak nie len jednu noc, Elov nápad je jednoduchý, účelný a často používaný a aj dobre viditeľný
Elo
Ja mám robený kŕmny valec z oranžovej kanalizačnej rúry priemru 30 cm a na bokoch kolesá z drevotriesky s priemerom o cca 10 cm väčším. Ak máš záujem, daj mail, pošlem foto.
jozef
10l bandaska navŕtať diery karabinou pripať a o strom upevniť potom už len obmienať bandasky(bandasku natrieť na zeleno alebo na hnedo)

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.