Náboje sierra od S&B jsem měl možnost vyzkoušet v ráži 7×57r,a 308w.,ale moc mě tahle střela neučarovala.Na přesnost je tahle střela v pohodě,ale předání ranivého učinku nic moc.Dám nějaký příklady:7×57r(sierra)Čtyřletý jelen,vzdálenost střelby 80m,vstřel zhruba deset centimetru za pleckem,po ráně padl,ale hned se zase zvedl a zašel do lesa,po pul hodině byl dosledován 300 metru od nástřelu,a ještě musel být dostřelen,nebot měl ještě chut odejít.Po prvním zásahu prostřelena plíce.Další příklad:Prase střeleno na vzdálenost kolem 100m. v noci za měsíčku na strništu,zadní komora(játra) ,váha 60kg.,ranni dosled, vzdálenost něco přes kilometr.od nástřelu.prase téměř nebarvilo.Ted něco sierry v 308w:Srnec vzdálený 30m.,rána těsně za plecko,srnec vubec neznačil zásah a rozběhl se k lesu vzdálenému od nástřelu přes dvěstě metru,kde taky za chvily zmizl.srnec se choval takřka chybený,vubec nebarvil.jen náhodně jsem ho našel v husté smrčině téměř 300m. od nástřelu.A to bych mohl uvádět další a další příhody stouhle pro mě nepovedenou střelou.Tahle střela moc pro lovecké učely není,malá deformace do potřebného hřibu.Osobně už dávam přednost RWS,nebo NORMA. PS:určitě se mnou nebude někdo souhlasit,ale to je jen má zkušenost.Ahoj Lukáš