dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
huntingland.sk termovizia pixfra
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Metodika hodnotenia trofejí - diskusia

autor: spidy5
pridané: 5.9.2012 10:29
zobrazení: 2 615
hlasov: 0

zháňam nejakú literatúru kde by bolo všetko podrobne vysvetlené ako sa bodujú trofeje,,,,,, prípadne rozprúdiť diskusiu,,,,,

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
spidy5
neviete kedy sa koná ďalší kurz hodnotenia trofejí v Nitre?
kaso79
SPK vydalo brozurku na hodnotenie trofeji. Bolo to k dostaniu na kurze hodnotenia trofeji v Nitre na jar tohto roku. Autori tusim Ciberej, lebocky a dalsi. Mozno to na RgO SPK budu mat...a suhlasim s Heklerom, prax je dolezita a obvodna hodnotitelska komisia bude najlepsie vediet den pred chovatelskou, kedy sedia nad trofejami, povedat co a ako.raz vidiet ako 100 krat pocut :)
Hekler má pravdu, ale pokud Tě zajímá literatura, tak např. Přehlídky, hodnocení a úprava trofejí, Hodnocení a přehled trofejí z českých zemí, Hodnocení loveckých trofejí zvěře z celého světa. Seřazeno podle data vydání, docházelo k drobným úpravám, takže nejčerstvější jsou ty z celého světa.
spidy5
je mi jasné že najviac mi dá praktická ukážka,,,, aj tá vyhláška je v pohode,,,, ešte ako sa meria srnčia výsada,, od stredu kmeňa?
Hekler
ale veď literatúra je uvedená vyhláška a kritéria chovnosti v danej oblasti a knihy rôznych autorov, ale najviac Ti dá praktická ukážka
spidy5
žiadna literatúra k tomu nieje?? prípadne práca
Hekler
diskutovať o tom na stránke je nie dobrý nápad, časť Ti bude radiť správne a odvolávať za na vyhlášku, ale bez chytenia trofeje do ruky Ti diskusia dá teoriu ale nie prax, okrem toho sa sem zapoja aj mudrlanti ktorí spochybnia aj vyhlášku a hlupáci ktorí budú písať od veci a len Ťa dopletú, ak sa to chceš skutočne naučiť zájdi si pred chovoteľskou prednáškou na SPK alebo OLÚ a popros ich aby si sa mohol zúčastniť na hodnotení trofejí, určite Ti vyhovejú a tam od skúsených hodnotiteľov dostaneš inf. ako sa trofeje merajú, hodnotia ale hľavne ako a prečo sa body pridávajú alebo zrážajú, ale aj niektoré vôbec nehodnotia, moja rada
Jelsovec
odkaz Dávam do pozornosti časť " K selekcii raticovej zveri podľa parožia ". Niektorí " hodnotitelia " sa tam asi nájdu... Tiež som za oddelenie hodnotenia trofejí z voľných revírov a z intenzívnych chovov
maros17
odkaz Od strany 45 je hodnotenie trofejí.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.