števo, povedz mi, na základe čoho sa má zákon o poľovníctve zaoberať poľovníckou kynológiou, na akom právnom základe? a ešte aby súdruhovia z spk rozhodovali o čomsi, vraj zo zákona!!! veď to je chorééééé!!! zákon môže len vytvárať podmienky chovateľom, cvičiteľom na výcvik poľovných plemien, ukladať povinnosti v tomto smere užívateľom poľovných revírov. kynologické kluby sú právnickými osobami, do činnosti ktorých nemôže zasahovať žiadny iný právny subjekt!!! ani mafia!!! ani ministerstvo, riadia sa pravidlami fci rozmenenými v stanovách skj. že tie sú tiež červené ako moja riť po sedení na studenom kameni, za to nemôžem. števo, sú kynologické kluby členmi spk? no nie, ani sprostredkovane, pretože fungujú podľa zákona 83/93 o združovaní občanov!!! podmienky chovnosti schvaľuje skj, a nie lebocký, alebo MP SR!!! a ak má mať pes aj PU, tak kritéria môže nastaviť MP SR, nik iný! vysvetli mi, čo je to zvod poľovných psov??? súdružkovia dokonca rozhodnú o vhodnosti zaradenia do chovu, čo na tom, že pes má absolvovanú požadovanú výstavu, hodnotenie, pracovné skúšky? no okresná úderka spz má väčšie slovo!!! toto by si chcel do zákona? tak tam daj aj to, že stanovy klubu nesmú byť v rozpore so stanovami spz. tak, ako to vyžaduje spz!!!! kua, naštartoval si ma.... no som si vedomý, že si len podpichol...:D