Stretnutie z líškou - diskusia
Zdravím všetkých :)
Pred nedávnom večer,keď som išiel na bicykli mi cez cestu prebehla líška... videla že idem (musela ma aj počuť,bicykel v takej rýchlosti po polnej ceste s drobnými kamienkami vydával hlasné zvuky) ale namiesto toho aby sa skryla alebo utiekla odkial prišla vybehla z kríkov na jednej strane cesty a prebehla do kríkov na druhej strane,div som jej neprešiel po chvoste,chýbalo cca 30 cm. Išiel som z kopca a zbadal som ju cca 3 metre pred sebou v kríkoch ale uvažoval som,zastaviť?... to by bola hlúposť tak som sa okolo nej prehnal v rýchlosti 51km/h a keď už som dole zastavil a obzeral sa hore,po líške nebolo ani stopi...
Môj starý otec mi rozprával,ako kedysi ked išiel na pionieri (motorka) na ryby sa mu na úzkej ceste postavila do cesty líška. Jednoducho si sadla na cestu a vztýčila sa,hovoril,že tak bola riadne vysoká,poriadne ho vyľakala. Zastavil asi 15-20 metrov od nej a začal trúbiť,pískať,vrčať z motorkou ale líška nič. O chvíľu išiel z druhej strany po ceste ďalší rybár na motorke,ktorý taktiež zastavil a začal trúbiť. Nakoniec líška zničiho nič vbehla do vysokej trávy a už jej nebolo...
Teda moja otázka :) (konečne som sa k nej dostal) Čo je podla vás najlepšie spraviť keď človek stretne líšku buď zoči voči alebo z krátkej vdialenosti? Viem že vo večšine prípadov líška utečie,ale predsa len,čo robiť keby ostala stáť a pozerala na nás? Líšky bývajú často besné,takže by nebolo nič príjemné keby človeka pohrýzla...
Ďakujem za odpovede :)