dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

Môže vám hospodár iného združenia, než ktorého ste členom zakazovať chodiť v ich revíri?niečo? - diskusia

autor: rastob
pridané: 17.6.2012 22:46
zobrazení: 4 205
hlasov: 1

Problém je, ako občan obce kde bývam, samozrejme že chodím do jej okolia na vychádzky so psami. Maximálne chodím ako sa dá so psami na remeni, púšťam minimálne. Nepoľujem v revíri môjho bydliska, ale inde. Hospodár mi tvrdí, že ako občan - poľovník, nepoľujúci v revíri dediny, musím mať žiadosť o povolenie výcviku psa v revíri a on mi určí, kde môžem chodiť venčiť svoje psy. Takže ja poľovník môžem venčiť na vyhradenej ploche, ostatní občania obce - nepoľovníci a miestni poľovníci - kdekoľvek. Napriek tomu, že mám v okolí obce pár hektárov pozemkov. Má jeho tvrdenie nejaký právny základ, alebo to správne môžem považovať za osobnú nevraživosť a buzeráciu?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
orol
Fíha... až siedmi :-o) P.s- rastob, odkáž tomu hospodárovi nech zavíta do tejto témy a vyjadrí sa, čo ho trápi...
Edu
pepies nejakých šuttov som tam našiel :-D Na také veci si Ty primladý :-D Ano bol som v Chropove a dobre poznám najmä syna Janka ako i pána hospodára. Bol na zhody ako i na poľovačke s Orlami ako i si sfotiť nejkých daňkú.
pepies
Edo len som chcel pomoct kamaratovi mozno aj tvojou intervenciou ked si tu spominal že ste kamarati s panom hospodarom.ale vidno že si sa nezmenil ešte dobre ze som mlady inac by si ma dal lustrovat ako p.Begalu.
Edu
pepies nevidím žiadnu vec v ktorej by bolo treba pomáhať . V Chropove u pána Flamíka už vôbec nie . Bol som tam zopárkrát robia to veľmi dobre a pán Flamík je výborný hospodár . Nezakazuje však ľuďom chodiť so psom po turistickej značke ani nič podobné . Ty si proste majster zákulisných hier . Nemal si v rodine nejakého eštébáka ? Alebo si mal byť ženou :-D
pepies
Rasto popros Eda on je s pánom Fl..om z Chropova kamarat možno ti v Tvojej veci bude vediet pomoct...
Edu
So psom na remeni sa môžeš pohybovať po revíri a tam kde to nie je zakázané . Pes ktorý má obojok inej farby ako je jeho srsť nemôže byť odlovený a to i keby štval zver . Ak by tvoj pes spôsobil škodu na zveri si povinný ju nahradiť . Ak ti hospodár zakázal chodiť do revíru so psom mal ti povedať čo sa stane keď neuposlúchneš jeho nariadenie . Ja si myslím ,že sa nestane vôbec nič ani nemá čo ! A to i keď nebude pes na vodítku .
rastob
Moje psy už majú skúšky za sebou a len chodím na prechádzky a turistiku s nimi. Nechodím ich do revíru cvičiť. Nemáme tu pásma ochrany, ale je tu u nás veľmi lukratívny poľovný revír. Psov pokiaľ možno držím na remeni. Tam sa jedná vyslovene o osobnú nevraživosť kvôli incidentu z minulosti, každopádne teda za účelom prechádzky nemusím mať žiadne povolenie. Veď nikomu nie je zakázané chodiť so psom na remeni, ak navyše ako ja dodržujem turistické trasy a lesné, poľné cesty. Nechodím po porastoch, nie som hubár. Len sa chcem ako každý človek prejsť po lese a vyvenčiť pri tom svojho psa. Ako teda zákon obmedzuje pohyb ľudí so psami na remeni v prírode? Ak nie sú tu pásma ochrany, tak potom to, čo mi tvrdí, je úplne mimo a považujem to za buzeráciu.
goret
.. ale nie je pravda, že tam kam môže slobodne vstúpiť človek, môže aj jeho pes
pavian
Ak chodí iba na vychádzky, nie za účelom výcviku psa, nie je to užívanie PR, hospodár nemá právo nič zakazovať ani povoľovať.
goret
Peťo, toto tvoje podjebávanie má poslúžiť čomu, alebo komu? Ja som nikdy nebol ničí hovorca a ani nemiem byť, ja bez toho dokážem žiť i poľovať a mať na vec vlastný názor.
pepies
Rasto ako ti pise Apple /hovorca LS Pribina Martin /alebo Goret /hovorca SPK,SPZ Martin/ bud bude Cézar a Lesaj na voditku alebo sa musiš potom dohodnut s ujom Fl...om :O)
Jager333
ty chodis psy vencit nie cvicit, na to nepotrebujes ziadny suhlas hospodara, pokial mas polovne plemeno a je plne ovladatelny - chodi kolo nohy bez voditka, neodbieha a neduri zver, myslim si ze na toto sa nevztahuje ziaden § zakona o polovnictve. ale v rovine dobrych mravov aj tebe by sa nepacilo keby sa ti do reviru nanosili ludia so psami a boli by arogantni a nepristupni na dohodu, tym myslim to, ze je vzdy lepsie sa s hospodarom dohodnut, kde budes psiky vencit a ty budes tiez kludnejsi, aby ti ich nezastrelili napr. aj omylom ked ti nejaky odbehne.
goret
Pri výcviku psa v revíri sa treba s miestnym hospodárom dohonúť na lokalite a aj čase výcviku a vôbec mu netreba mať za zlé, ak je v tomto období citlivý na psov na voľno v revíri.
apple
na výcvik musíš mať povolenie lebo je to užívanie revíru, ostatok v zmysle zákona.. pokiaľ to máš na vodítku, žiadny problém, atd...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.