dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

Foxteriér - diskusia

autor: krepelak
pridané: 25.2.2008 22:38
zobrazení: 6 171
hlasov: 0
Jaké máte zkušenosti s foxteriéry, jsou jeho lovecké vlohy stále takové jako kdysi? (porovnání s jinými plemeny norníků) Co norování v přírodních norách, jak se vám osvědčili?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
exc125
odkaz tu su super foxíci hladasi.
matulkoh
u hladakov treba vediet kde hladat, z osobnych skusenosti a z vysledkov z poslednych rokov tak jedine od Mariana Stefeka. psy som videl na lovoch, skuskach. poznam 3 gen kde u psov co zostali u neho na dvore psy malil Cacity a zaroven o boli sampioni krasy. pred nedavnom som videl dobru suku z nemecka u nas na skuskach. v cechach je podstatne lepsia situacia tam je z coho vybeat a psy tam maju vysoku kvalitu prace.
exc125
ale je hladosov je podstatne viacej ako hrubákov a hladasi maju tu pracovitost ešte dobru a je vela chov staníc ktoré chovaju hladké foxle
pacenko
exc125:zober si takého hladkého foxa.podla teba si je z čoho vyberať?nieje!!!
exc125
welsh a fox su krásne plemená ale neni to pravda ze ich pracovitost a ostrost sa tý stráca tý čo sa chcú venovat práci majú porobené skúšky a tý exterrieristi nato zvysoka j...u takze je to stale tam kde bolo len si treba vediet dobre vybrat.
majko82
ano ale si myslím že také podmienky chovnosti potom aj svedčia o kvalite chovných jedincov , a si myslím že poľovné plemeno by aj poľovným plemenom malo zostať , keď ho chce niekto chovbať doma ako spoločenského psa a mať ho len na okrasu tak nech ho netlačí do chovu a bohužial takých prípadov je už na slovensku veľa a potom tá kvalita poľovných plemien upadá
Ano, kluby jgt ať už na Slovensku, nebo v Česku si to drží a doufám i držet budou. Ono je taky málo pravděpodobné, že jgt si vezme někdo jako společenského psa...
majko82
presne tak , ja by som dal skúšky povinné u každého plemena a aspom také prísne ako sú podmienky chovnosti v klube jagdterierov , je na veľkú škodu že u niektorého plemena stačí na chovnosť výstava , potom sa do chovu dostávajú samí ,,podvraťáci,, ako to jeden kolega kynológ z čiech nazval
veroslavorlovsky
cita vede to do p....eeee,jako i ostatní lov. plemena,kde zrušili zkoušky pro chovnost-momentálně i nově u špringrů!
exc125
foxle su fakt super psíky ja som snimi nadmieru spokojný odkaz
robo18
ahojte .jasne ze na slovensku mame foxikov.a co sa tyka mojich skusenosti s dohladavkami tak zatial mame za sebou pekne cislo ale nastastie ani raz moje foxteriere nezklamali. odkaz
Víš, ono je to těžký... V ČR už ani foxové nemusí pro splnění podmínek chovnosti skládat pracovní zkoušku. Stačí, že je perfektní na výstavě. Kam tohle směřuje ať si udělá obrázek každý sám...
LuboT
daj králika do klietky aby sa k nemu pes nedostal a uvidíš, tiež si chcem zaobstarať foxa ...
krepelak
Mám doma fenku hlad. foxteriéra, je to opravdový dravec a dělá mi radost, co by mně ale zajímalo je jak se pozná zda má pejsek vlohy pro hlas (hlašení) popř. jak to u svých psů probuzujete a upevňujete. Zkouším fintu se žrádlem, ale nějak to nezabírá, také ho dráždím haříkem apod., ale to také nic, jeden známý mi poradil, že mám psu ukázat zajíce a držet ho v náruči tzv. na "viděnou" tak aby pes nemohl za ním běžet, že bude jen štěkat, jak se vám to osvědčilo?
krepelak
...že by se na Slovensku foxteriéři nechovali? Jinak připiště i zkušenost s dohledávkou na barvě.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.