Pri odlove srncov treba pozerať na rozdiel v štruktúre a povahe revírov, poľujem aj v srnčom revíri, kde družstvo nefunguje a skosí raz ročne trávou zarastené polia, je veľký problém sa k srncom za dva mesiace dostať. Mimo iného revírom prechádzajú dve štátne cesty, jedna železničná trať a každý rok v apríli-máji-júni máme zrazené vysoko chovné "jedničky" väčšinou šestoráky, dokonca o dlžke aj 20 cm. Je samozrejmé, že teritoriálne srnce ich toľko preháňajú, až sa držia mimo teritória, v blízkosti ciet. Pytam sa prečo mám vlastne držať v revíri 6-7 ročného srnca v hodnote cca 70-90 bodov do ruje, ktorý už lepší ťažko bude, keď sú tu natoľko nádejné jedince, ktoré potrebujú svoj životný priestor a na začiatku sezóny ho neodloviť? Úplne slabučkého "ročka" srnec nechá v svojom teritóriu, keďže sa ruje nezúčastnuje, takže tiež nerozumiem lovu srncov s nevytlčeným parožím, aký to má vlastne zmysel, ked sa dajú odloviť od jula do konca septembra. Ale ako píšem je to naozaj veľký rozdiel poľovať na nížine s vysokými kultúrami, na pahorkatine či v horách, vážne je potrebné sa prispôsobiť prírodným a časovým okolnostiam.
A ešte k tvojej otázke: u nás vydávam povolenia na odstrel srncov na dobu 1,5 mesiaca,od začiatku odstrelu u všetkých vekových triedach, ak sa niektoré jedince neodlovia, další členovia podľa bodoveho hodnotenia dostanú povolenia od 1.jula,15.augusta, čiže sa to určitým spôsobom aspoň vystrieda, aj členovia su spokojnejší, že majú šancu a podobne. Dalo by sa to samozrejme aj iným spôsobom, ale kto pozná situáciu v poľovníctve na východe Slovenska a morálku dnešných členov a najmä úroveň ich poľovníckeho vzdelania v oblasti výradovosti srnčej zveri tak...som rád naozaj ak sa vôbec strelí výradový jedinec(co by som dal za to, byť v normálnom združení, kde to naozaj funguje). Ja sa snažim pred odstrelom mať prehľad o vyradových srncoch a členov usmerniť v tú lokalitu, prípadne s nimi aj ist, ked sa dá.