dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
huntingland.sk termovizia pixfra
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Turbomyškovačka - diskusia

autor: plidinsky
pridané: 31.5.2012 22:17
zobrazení: 6 735
hlasov: 0

Ahojte,

náhodou nemáte skúsenosti s vábením na turbomyškovačku?

Objednal som si ju od pána Joo a nie je mi úplne jasná jedna vec?

Šveholenie je vytvárané samotnou vábničkou alebo nejako špeciálne jazykom, resp. inými orgánmi?

Ďakujem za pomoc,

Peter

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Lacino
Ja som zatiaľ spokojný s "lasičkovačkou" počuť to takmer na kilometer a pekne reagujú na to líšky .
rado100
Niekde som počul. alebo čítal že turbo myškovačka je vynález Petra Jo a ten vyvíja a skúša vábničky pre firmu hubertus ak sa nemýlim a od nich som si turbo myškovačku kúpil aj ja. Tak počítam že aj tá tvoja bude od nich.
Mysho22
Maco1590: fuuu firmu ti nepoviem bo sám neviem. Dostal som darom
maco1590
Mysho22: Od akej firmy mas turbomyskovacku? Dakujem za tvoju skusenost,objednam a vyskusam
Mysho22
Maco1590: veľmi dobre mi fungovala tuto zimu na miestach kam chodili líšky myškovať strnisko ci polia obsiate datelinou naopak na kanáloch ci poliach kade líšky prechádzali reagovali minimálne
maco1590
Ako vám funguje turbomyskovacka? Dakujem
clovek
skus skolo o polystyren trha tu usi ale zabera to
sipik
Sporko, tie vaše líšky asi už vedia, že nie je zajac ako zajac :-) Zrejme už mali nejakú nepríjemnú skúsenosť s vrieskajúcim poľovníkom a vtedy berú nohy na plecia. Alebo je chybná vábnička, či technika vábenia. Ja mám s vrešťadlom výborné skúsenosti, dokonca aj v horských revíroch, kde je zajacov vidieť len sporadicky, reagovali kuny a líšky ako divé. V každom prípade musia byť vhodné podmienky - hlavne sneh a tým pádom málo potravy. Už som na vrešťadlo vytiahol z lesa aj šakala (v Maďarsku), ale bolo to v lete a vystrčil len hlavu z porastu.Tá turbomyškovačka ale môže byť zaujímavý doplnok do série líščích vábničiek, uvažujem nad ňou už asi rok. Dajte ešte nejaké skúsenosti, tí, čo ju máte.
kaso79
Turbomyskovacka funguje...ako miso pisal, mys napodobnis vdychovanim a vydychovanim vzduchu v rychlom slede za sebou. Hlas vtacika napodobnis tak, ze v perach drzis myskovacku, a za zatatymi zubami ako by si jazykom hovoril hlasky TR TR TR...potom to uz len modulujes aby to znelo v takom slede ako potrebujes...
sporko1234
U nás reagujú líšky na zajačie vrestadlo okamžitým odchodom objednal som turbomyskovacku s vtácikom uvidíme ..
rado100
Šveholenie dobre opísal mišo111, tiež to tak robím. Táto vábnička mi cez líščiu sezónu vo vrecku nesmie chýbať.
igusk
Vlastním tú vábničku a som s ňou spokojný.Ja ju najviac využívam vtedy keď je už liška privábená na 100-150m zajačím vrešťadlom aby som ju zbytočne hlasným hlasom zaj. vrešťadla nevystrašil.
Leon
bavíme se o téhle vábničce? odkaz a ty jsi k tomu nedostal DVD kde to předvádí ?
miso111
Šveholenie vydávaš jemným vdychovaním a vydychovaním vzduchu v rýchlom slede za sebou. Čiže rýchlo opakovane jemný vdych a jemný výdych viac krát za sebou. Treba na to trochu cviku. Vábnička je vskutku veľmi účinná. Koncom zimy som ju niekoľko krát úspešne otestoval.
Leon
dělá se to tak jako když chrčíš pak to máš hlas vyplašenýho ptáčka

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.