Keby každý nešpekuloval s rôznymi druhmi streliva, ktorých je dnes, oproti minulosti nespočetné množstvo, tak by to bolo jednoduchšie, čo sa týka guľ. kozlíc, ktoré sa v drvivej väčšine prípadov používajú na spoločných poľovačkách, kde sa strieľa hlavne na kratšie vzdialenosti a dovolím si tvrdiť, že 99% poľovníkov tam poškodenie diviny nerieši, koniec-koncov zver je v pohybe, a povedzme si na rovinu, koľko poľovníkov si vyskúšalo na strelnici streľbu na bežiaci terč... to už som dosť odbočil. a k veci: Už som pár guľ kozlíc nastreľoval a osobne nie som zástancom, nastaviteľného sústrelu hlavní, keď sa to aj podarí niekomu dobre nastaviť, pri kalibroch ako 8x57 či 9,3x74 si myslím, že nastrelenie na tých pár šróbikoch aj tak moc nevydrží, zletované hlavne, sú zletované hôavne! A to, že dnes nájdeme prevažnú väčšinu,(hlavne lacnejších) guľ kozlíc s nastaviteľným sústrelom a nie so zletovanými hlavňami, nie je preto, že by nastaviteľný sústrel bol lepší, je to jednoducho preto, že kvalitné a precízne zletovanie hlavní je náročné ako technicky tak i finančne...