apple 22.6.2012 o 9:52
fajn, ďakujem. nie som v tomto zbehlý, tak som požiadal aj strýka googla, no a ten povedal, že do 10 kg to môže byť aj s fatálnymi následkami. ale to nie je tak dôležité. zrejme psík musí mať aj trošku šťastia, ak to dostane do cievy. tox albumíny môžu tiež narobiť paseku s vnútorným krvácaním, atd. môj pes bol od cca 11 hod do rána druhého dňa totálne eliminovaný. na druhý deň - doobeda ak som ho postavil, strácal rovnováhu, mal problém sa vyčurať. cez noc som mu chladil krk, vlhčil tlamu, atd. pritom bol v dobrej kondícii. zrejme sú v hre aj iné okolnosti alebo danosti. pri tak masívnom opuchu som mal obavy aj z dusenia. a ako vyzerá dnes? akoby sa nič nebolo stalo, žiadne zmeny v správaní. no postupne mu vypadala jemná srsť na krku, hrudi, bokoch a na hlave presrstil na ryšavo. tak sa to stáva pri poranení. z bielej hlavy je ryšavá, z čoho vyplýva, že celá hlava sa zachovala ako poranená. ryšavá srsť je v dobrej kodícii. z priebehu po uhryznutí ako laik usudzujem, že ak by pes mal o 5 kg menej, tak by zrejme neprežil. ale súhlasím, že to je zrejme individuálne a závislé od okolností. pre úplnosť, môj demon v tom čase 9 a 3/4 roku, 11,4 kg, vo výbornej kondícii.