Poacher 26.1.2018 o 7:53
Ono, dá sa povedať že každá firma, ktorá varába vábničky má svoje viac ale aj menej vydarené modely. Čo sa týka Devany, mám srnčiu aj líščiu sadu v rohovine a nemôžem povedať že by to bol šmejd! Drevenú nemám od nich takže tie nechcem súdiť. Ale Devana má aj vábničku ako napr. pískanie lasičky, čo je dosť unikátna vábnička vôbec vo svete a je veľmi účinná. Pravdou je že trochu to trvá kým sa na nej naučíš. Vrešťadlo a rujná srna, srnča ktoré mám od Devany sú výborné. Pre porovnanie vrešťadlo od Faulhaber je podľa mňa total nepoužiteľné v zime. Akonáhle do nej fúknem v mraze ten jazýček primrzne a skončil som, taktiež para z dychu ho úplne vyradí z činnosti. Vrešťadlo od Hubertusu, je použiteľné, ale aspoň to moje a počul som aj pár iných majú taký "tupý" zvuk, ale aj na ten občas líška pribehne. Nordik vrešťadlo je síce možno nezničiteľné, ale keď sme ho s kámošom porovnávali s jedným americkým čo som priniesol, tak ho rovno zahodil... takže asi tak. Navyše kažému vyhovuje niečo iné a každý si pri vábení časom vypracuje svoj štýl, do ktorého mu daná vábnička buď zapadá, alebo nie. Lovu a vábeniu Zdar! PS. Elo možno aj jedna vrstva el. pásky bude stačiť ...