A povedz mi kto má v okolí ten SB, nepatrí zrovna medzi najlacnejšie, dosť ľudí prešlo z SB na Premier, March...Ja vravím, že SB je špičková optika, je to aj vec chuti, ale aj 27 a 40x zväčšenie je "trošku" tiež rozdiel, napr.aj klikanie 1/8 veelice poteší.Jozef: Prečo niečo hrotiť? Treba sa do optiky pozrieť a urobiť úsudok, ja March nemám, na pretekoch som škúlil do neho na terč,vynikajúce, nemám nič, čo mu vyčítať, môj názor. A hladať muchy na tej optike, prekvapila ma tvoja otázka. Neviem, ale asi aj Tomáš so mnou súhlasí. Ja mám starý dobrý Zeiss, funguje, mojim už unaveným a vyťahaným očiam/nemám už zrovna 20r/ z optík a infrákov veľmi vyhovuje kvalitou skiel...disciplínu BR nestrieľam, a na long range 1000m mi postačuje, a niekedy s ním frknem veľmi slušný rozptyl na túto diaľku. Po čase ak rozpočet dovolí, tak buď sa poskladá ďalšia puška, alebo vymením rúru na mojej a prehovorím Tomáša, keď sa mu March zunuje a kúpim ho. Ale asi sa ho ťažko vzdá. Neviem, čo by si nadelil lepšie.