feko31Podľa čl. 12 /Organizačné zabezpečenie snemu OkO alebo RgO SPZ/ Organizačného a rokovacieho poriadku SPZ a § 26 Stanov SPZ Kľúč pre voľbu delegátov na snem OkO určuje rada OkO SPZ tak, aby každé PZ bolo zastúpené aspoň jedným delegátom... Otázka: - je kľúč 1:40 postačujúci? V zmysle horeuvedeného áno, ale je nelogické, aby jeden člen SPZ bol delegovaný za PZ, ktoré má napr. 7 členov a jeden člen aj za PZ, ktoré má napr. 30-40 členov. Je môj názor bližšie k pravde, ak budem tvrdiť, že vhodnejší by bol kľúč 1:15 ?
Môže rada OkO SPZ prijať uznesením okrem iného tiež kľúč pre voľbu kandidátov do orgánov OkO SPZ? Ak stanoví kľúč 1:40 je môj názor správny, ak budem tvrdiť, že je to v rozpore so Stanovami SPZ, pretože podľa § 6 , každý člen SPZ môže byť volený do orgánov SOPZ, okrem prípadov, keď je to v Stanovách výslovne uvedené.
To znamená, že na sneme prítomní delegáti s hlasom rozhodujúcim môžu voliť najaktívnejších a naschopnejších členov SPZ - do predstavenstva OkO SPZ, Dozornej rady... / čl. 12, bod 11 Org. a rok.poriadku SPZ / bez ohľadu na to, aký počet členov predložili jednotlivé PZ v rámci OkO SPZ a či títo kandidáti sú, alebo nie sú prítomní na sneme?
Uveďte prosím, ako to prebieha v rámci príprav na snemy vo vašej OkO SPZ / RgO SPZ /.
Hekler, 1.3.2012 o 13:55 goret súhlasím, ale treba doplniť aj očného lekára na rozoznanie červenej a hnedej, to aby vedel či je ranený alebo posra..ý, ◄ reagovať
goret, 1.3.2012 o 11:33 Pred predĺžením PL by mala byť návšteva urológa povinná, zakotvená priamo v Ústave SR. Je dosť možné, že ten kto neudrží moč, neudrží ani meč a ani flintu. ◄ reagovať
apple, 1.3.2012 o 11:27 niektorí si nález ústavného vykladajú ako nález u lekára - urológa. ten robí úkony na zistenie prostaty nejakým spôsobom a podľa niektorých tak činí i ústavný súd. ◄ reagovať
apple, 1.3.2012 o 11:22 edu, to máš tak, ak ťa chytí policajt ísť na červenú, tak o výklad požiada ústavný súd. čo na tom, že zákon i ústava mu umožňujú ťa za to postihovať. čo na tom, že zákon i ústava tebe ako vodičovi ukladá povinnosti. to ti musí povedať ústavný súd!!! pochopil si na prvý raz? ◄ reagovať
goret, 1.3.2012 o 11:12 Edu, predmentný ústaný nález týkajúci sa stanov SPZ sa mi nepodarilo nájsť, ale ty si i tak písal o jasnom ústavom náleze ohľadom neústavnosti SPK. Edu, na tvoj príspevok od pána Kovácza majú právnici jednu kúzelnú formulku: "je to vec názoru" a ja sa z názorom pána Kovácza ohľadom zastupovania na ČS PZ stotožňujem. ◄ reagovať