dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

výška posedu od zeme - diskusia

autor: filipe
pridané: 26.2.2012 11:00
zobrazení: 7 112
hlasov: 1

pai potrebujem radu,ako vysoko dat posed od zeme, za odpovede dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
jaroslav103
skús si postavit zemľanku s výhľadom do protisvahu, v lete ti nebude horuco a v zime zima. Navyše keď ju uzavrieš, zver ťa nezacíti
Zigi9
ožralcům a malým děckům se nic nestane, takže posed může být vysoký jak chce, ale za střízlivého stavu platí ten příspěvek od citulika bez předposledního slova :-)
citulik
Postav si posed tak vysoký, aby si sa nedolámal keď z neho ožratý padneš.
orol
polovnik 100, ak bude v úrovni výšky 30 metrového posedu oproti v blízkosti 30 metrový kopec a v jeho výške zver, tak zver ťa 100% zavetrí a zrejme aj uvidí a zmizne ako gáfor.. V tom prípade treba ešte vyšší posed, aspoň 35m :-o))
Jaruj88
(okolo 30m.) -čital som že zver ta nezavetrí na 100% ked budeš vo výške 30m. vtedy si môžeš byt istí že ta nezvetrí a neujde :)
burci
primerane, no tak, aby sa ti v tme dalo zliezť dolu
Edu
Tak nohy aspoň 150cm a všetko bude ok .
filipe
uff Edu tak to je riadna vyska,to by som uz vydel aj alpy:),inak bude na rovine,uzavraty dakujem za rady
mibe74
kua, tak hore Edu by si ma nedostal ani za milion...este ta moze trafit blesk....parada...
hunterr
Záleži od toho aký posed chceš postaviť, pokiaľ bude komplet uzavrety tak s výškou by som nešiel viac ako 2,5 - 3m, ale ak len otvoreny prípadne iba sedačku tak tam je podľa môjho názoru optimum niekde okolo 4m pri kazateĺnici a sedačku by som umiestnil aj 5m.
Edu
Martin čo sa Ti nezdá dosť vysoko ? Ja si myslím ,že je dosť . Ešte po ceste aj šišky sa dajú naoberať na semeno .
greenwood
Edu si zabil s tým odkazom
Edu
Výška záleží od členitosti terénu . Upriamil by som pozornosť na tento posed odkaz Má hneď niekoľko výhod . Je dostatočne vysoko aby poľovníka zver nezvetrila! Keď náhodou nič nepríde adrenalínu je vždy dostatok . Dobre je ,že je i zastrešený čiže sa dá poľovať i prudkých búrkach .
whitenigga
Moj názor záleží na akom mieste budeš staviat , ale max výška 2,5 metra po podlahu posedu .
goret
odkaz
filipe
pani horar1992, zora,ak k tomu nemate co prakticky povedat naco tieto keci,potrebujete sa ukazovat aky ste mudry?,staviam prvy posed tak rad si necham poradit od skusenejsich,nikdo uceny z neba nespadol!
horar1992
:D :D :D mám dost :D :D :D
zora
:) ako tieto témy,tak to už je sila...
mibe74
no kamaratovi som pomahal stavat asi pred 5 rokmi, tak podlaha bola vysoko 7 metrov kvoli tomu, aby bolo vidiet na vrch kopca. vsetko zalezi od terenu a ako nas predseda vravi, aby bol pevny a "neutekal spod noh"
pepies
Filip zaleží od terénu kam ten posed chceš umiestnit ja mam jeden na vrchu kopca vysoky 2,5m ale druhý na kraji lesa vysoky 5m.
MMasska
vsetko zalezi od terenu a aky posed chces stavat ci kompled uzavrety alebo len levicku ako fuka najcastejsie vietor ktorym smerom skade predpokladas prichod zvery aku viditelnost chces sneho mat a podobne.kompled uzavrety z oknami moze byt aj na zemi bo ta dnu zver nezaregistruje ani neciti ale ked niesi maskovany a je to len dajaky rebrik tak to daj aspon 4 m nad zem kde prudenie vzduch bude tvoj pach drzat v tej viske aspon do 45mMOJ NAZOR
mibe74
ja mam svoj asi 4 metre podlaha od zeme, ale je zbytocne vysoky. osobne, keby som teraz robil tak spravim podlahu masimalne 2,5 metra od zeme---ale to zalezi aj od terenu
Maroo2211
4 metre sú akurát
spito270
podla potreby. Nad 25 metrov ho ale musis oznacit majakom

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.