Vážený pán hovorca, o čo vám ide?? Ako veľmi sa mýlim, ak si dovolím tvrdiť, že o huckanie členov kynologických klubov pod SPZ proti zotrvaniu týchto klubov pod SPZ a teda aj pod SPK?? Ide o chovateľské kluby a asi by ste sa mali obrátiť priamo na ne. Mohli by ste si to vyskúšať ako člen klubu, ktorý je vám najbližší a v ktorom je nemámo nepoľovníkov. V odkaze, ktorý sem sem dal, nájdete do neho prihlášku. Ak by niekto nadobudol dojem, že som za násilné držanie niektorého chovateľského klubu pod SPZ, tak nie som, zvlášť nie v prípadoch, ak v danom chovateľskom klube majú väčšinu nepoľovníci. Som ale aj proti násilnému rozbitiu kynológie zastrešenej SPZ nadiktovanému kýmsi zhora. A hlavne som proti tomu, aby u nás existovali iba kynologické kluby, ktorých prioritou je exteriér psa. Som za to, aby sa u nás vytvorili podmienky aj pre vznik klubov, v ktorých by mala prioritu práca psa - jeho poľovné využitie. Pravdepodobne by v týchto kluboch mali väčšinu poľovníci. Som proti tomu, aby zaniklo súčasné zastrešenie kynológie pod SPZ, ktoré je akou-takou zárukou venovania sa chovu poľovných plemien aj po pracovnej stránke, kým nevzniknú kluby vodičov poľovných psov, keďže podvojnosť klubov chovateľov u nás nie je možná. Tých, ktorí sú vo svojej nenávisti voči SPZ a SPK schopní chovateľské dedičstvo v podobe pracovného vlastnosti poľovných psov zničiť nájdeme na každom rohu viac než dosť a vážený pán hovorca je ich jasným príkladom. Tých podporovať netreba. Podporovať treba tých, ktorí chcú toto dedičstvo zachovať a ďalej rozvíjať. V dnešnej pokryteckej dobe musia prehltnúť nejednu horkú slinu, aby sa mohli venovať chovu podľa svojich priorít a prekračovať nemálo polien hádzaným im pod nohy práve od tých, ktorí by ich mali v ich prioritách podporovať, ale robia presný opak.