filo16 24.2.2015 o 14:06
Ja mám FAIR 8x57 JRS/12,combi (nastrelenu na S&B, SPCE strela, na 100m). strieľa presne. (Skúšal som GECO - rozhadzovala, S&B- Sierra - išli výborne...)
Problém som mal s osadením montáže - nebolo dobre vysústružené uchytenie na hlavni, to som musel po roku a pol dat zbrojarovi opravit, lebo flinta mi po case zacala rozhadzovat, a nevedel som prist co je vo veci. Ten ma upozornil nato ze, pri nastrelovaní mu odpalila puska sama (ked natiahol napinacik). To sa za nejaky cas stalo pri streľbe na jelienča aj mne, tak som zase zobral flintu k druhému zbrojarovi, ten prekontroloval odpor spuste - ten nesplnal ani minimum - pritom som napinacik pouzival cca 50percent pri strelbe, a prvý rok čo som mal pušku tak som ho nepoužíval vôbec. Puška má momentálne 2 roky a cca 5mesiacov. V podstate od výroby tam musela byť nejaká vada, lebo keď dotiahol šrubku na nastavenie odporu, tak potom pre zmenu nevystrelila vôbec. Výsledok - dal som objednať potrebné súčiastky aby mi to vymenili - bezpečnosť nadovšetko. Strieľať sa z nej dá, akurát, že keď som išiel streliť ihličiaka, tak mi neodpálila ( :)takže som bol rád.. ). Tak tým pádom som ju odložil do skrine, a čákam už asi 3tí mesiac na dodanie súčiastky. Tak som zvedavý, či to bude fungovať.
V podstate od začiatku som bol s ňou spokojný, až pokým nezačala rozhadzovať - to sa odstranilo,
a teraz ten napináčik - a to ma dosť sklamalo, že taká drahá puška mala (a stále má) takýto nedostatok. Myslím že teké niečo by sa nemalo stávať. A škoda že som to nezistil pokým bola ešte v záruke...
Toľko moja skúsenosť.