dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

8x64S - diskusia

autor: Kamil1971
pridané: 25.10.2011 18:47
zobrazení: 14 298
hlasov: 0

U nás se traduje že to je "Slovenska ráže"Co vy na to bratři Slováci.Nějaké zkušenosti by nebyly?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
uhrineki
Reakcia na príspevok od cagi, 25.2.2020 o 11:45
Zdravím použivam prach Lovex S062.Navážky su na moju hlaveň 46,8 gr.
cagi
Reakcia na príspevok od uhrineki, 9.2.2020 o 7:57
Prosim Ta na aku V0 laborujes ten Interlock? Ake, je poskodenie diviny? Lovis s nou aj srnciu zver?
uhrineki
Zdravím, mám kaliber 8x64S a nemôžem na neho povedať nič zlé, zatiaľ čo som snim ulovil nikam neodbiehalo. Strielal so. Z českým strelivom a od kedy mám matrice a prebíjam si sám strely Hornád Interlock, veľká spokojnosť, hlavne diviača...
vlado84
zase sa kazdi mota okolo streliva to ma nezauima
Jager68
Tak KJG to posuva uplne niekde inde....
vlado84
m98 dakujem
vlado84
Aj ja mam zaujem o kupe tejto raze ale zatial som sa nedozvel nic o tom ako sa to sprava v [terene] len ako sa do toho neda kupit strelivo
308Winchester
Lutz Möller 8x64S KJG
gunar
tento kaliber robi este orig brenneke so strelou TOG a ak si dobre pamatam tak aj TIG
pandur1
michal tak ako píšeš, inak ráž to nie je zlá.
michal89
jasne..pomylil som si to...8x60s robi RWS.. 64-ORKU nie... kedže neni vyber streliva do tohto kalibru by som nesiel..uplne mi stači 8x57JS..
pandur1
michal89 musím Ťa trochu poopraviť RWS laboruje 8x57JS, JRS, 8x60S, 8x68S a ešte ak sa nemýlim aj 8x57JR, 8x64S robí určite S&B, neviem či ešte nejaká munička robí túto ráž.
michal89
aj RWS ich laboruje
FOXMEN
jo ..věřím tomu jak jsem psal níže...nemusí to být špatná ráže...rychlost Vo- přes 800m/s....Eo přes 4000j.....dopadovka ve 100 metrech zhruba 3200j.....určitě to bude mít dobré učinky....musí být tedy i dobré střelivo, cožasi bude problém protože jediný výrobce jestli tuším správně je opravdu jen sellier.
Ondrik
Otec poľuje s týmto kalibrom už vyše 20 rokov. Určite by na ten náboj nepovedal krivého slova...
FOXMEN
Slovenský bratr nejsem ale mohu ti napsat asi toto:na počátku 20.století německý konstruktér nábojů WILHEIM BRENNEKE prodloužil komoru německé vojenské pušky M88 respekt. M98,aby zvýšil rychlost a výkon střeli. v roce 1912 BRENNEKE zkonstruoval (( NEŮSPĚŠNÝ)) náboj 8x64s ,byl vytvořen jako varianta pro pušku mauser M98 mající lepší balistické vlastnosti,---armáda však trvala na ráži 8x57js.v roce 1917 BRENNEKE předělal 8x64s a nábojnici opatřil ráží 7mm. představil tak světu náboj 7x64 který dosáhl velkého ůspěchu a je oblíben do dnes.ráže 8x64s je zasteralá a není moc používaná....samozřejmě nemohu posoudit ůčinky nikdy jsem s touto ráží nelovil....myslím že není ani moc výrobců střeliva....SELLIERje vyrábí to vím.neznám ve svém okolí ani žádného kolegu který by flintu s touto ráží vlastnil...ale na druhou stranu střela bude určitě rychlá a bude mýt i dobrý výkon.rozšířenější je 8x68.......z vysokou rychlostí a velkou dopadovou energií.....ale to už je jiná kapitola.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.