dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Ako na plchov? - diskusia

autor: Ondrik
pridané: 21.10.2011 13:55
zobrazení: 39 424
hlasov: 2

Do poľovníckej chaty sa nasťahoval plch. Keby len jeden to by sa dalo akceptovať:) ale je ich viac ako dosť. Existuje nejaký spôsob ako sa ich zbaviť? Nejaké osvedčené odpudzovače? Poradte ako na nich.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
citulik
Nezabúdajte páni poĺovníci, že plch je chránený živočích.Kántrenie je neprípustné
omik113
Kašli na vedro s vodou a elektronické plasice,daj tam klasicku pascu na potkany a slaninu zaručená prameň 100% istota
Vladenko
Tak tu je zaručený recept: do vedra naliať vodu, tak 10-12 cm, rozkrájať jabĺčko na kocky a nahádzať do vody, potom už len urobiť rampičku z dosky alebo nejakej latky, na okraj vedra, plch sa snaží jablko dočiahnuť, tá vzdialenosť od hladiny po okraj musí byť taká, aby nedočiahol z tej laty. Po každom snažení skončí časom vo vedre, účinné aj na myši, pri poslednej akcii na chalupe, jeden plch a tri lesné myši do rána. Treba to pravidelne kontrolovať, lebo som počul už aj o niekoľkých desiatkách myší vo vedre a v lete nemusí byť zápach príjemný. Tá rampička z dosky je najlepšia vo vodorovnej polohe, nie od podlahy smerom hore a do vnútra nech pretŕča len pár cm. Tak príjemný lov...
sniper100
A čo elektronické plašiče, nikto ste to neskúšali???
marceliusko
Mne pač tvoj prispevka ide ako z mars človek polovnik 200
Jaruj88
maly sme na chate plchy aspon 15 som videl naraz všade boly tak davaly sme pasce lepidlo nič nepomohlo z ničoho nič tie plchy zmysli asi po 3 dnoch ked niekdo pustil k chate 3 mačky tak problem z plchmi sa stratil je ich teraz 5 pekný kocur a 4 mačky žily na spodnej stodole tak osviečený recept je dať tam mačky mačka okolo chaty nepusti plcha dnu .. a bolo po probleme alebo stači dať amčku an celu noc dnu. ale najlepšie ju mať potom von sem tam ju prikrmiť aby si zvykla
357AS
v chate pomôže najstarši a najosvedčenejší recept,dobrá mačka-kocúr,aj ked ich nepožerie necháva svoj pach a aplch sa stiahne,inak pred zotmením navnadit granulami a zapolovat vzduchovkou,odpudzovače sú zbytočne vyhodené peniaze,ja som ho na posede prestrekol feferonkovím sprejom,viac sa nevrátil
tome83
V knihe Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov je zaujímavý návod ako sa ich zbaviť. /aspoň myslím že tam som to čítal, ak nie ospravedlňujem sa/
HUMMER
Presne tento istý problém mám aj ja v posede... nasťahovali sa mi do posedu a čokoľvek si tam nechám tak mi to zožerú alebo obžerú... aj knihu mi skoro celú zožrali..:( ja som ich trošku preriedil vlastnými rukami... spravil som si takú malú poľovačku a zoťal som 4 kusy... ale stále ich je dosť... a teraz súšam pasce na myši... uvidíme..
spito270
tak toto aj mna velmi zaujima. raz sme mali tiez tento problem, skusal som rozne pasce na mysi, lepidlo atd., ale bez vysledku. na platni s lepidlom po plchoch len srst ostavala, ja neviem co je to za superhlodavca, ci co to je. uz som mal chut ich vydymit a vonku na stromoch brokovnicou postielat :)

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.