dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

375H&H - diskusia

autor: Ravanelli
pridané: 12.8.2011 12:24
zobrazení: 4 755
hlasov: 0

Aké máte skúsenosti s týmto kalibrom? V celku silný "africký" kaliber, ale zato dosť využívaný aj na spoločné poľovačky a na väčšie kusy u nás. Viem, že v Maďarsku je dosť obľúbený. V tabuľkách od výrobcov streliva je tiež spomínaná jeho vhodnosť na čiernu zver a väčšie kusy. A malé prekážky asi niesú problém. Aký máte na 375H&H názor?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
mibe74
Ja som 375H&H kupil v novembri minuly rok...a s normou oryx 19,44 gramovymi striela neuveritelne presne. puskohlad na nej mam osvedceny meopta artemis 6x42A. Mal som do predtym na 30-06 a z tej som vystrielal fakt hodne nabojov. Puskohlad je bezproblemovy a drzi. Bol sice raz v oprave-este je v zaruke-vyfucal mi, no naplnili ho bez problemov a aj mi este zadarmo vycistili skla. momentalne ho pouzivam k plnej spokojnosti. Inak v kutiku duse tuzim po safarimagnum 458 Lott-ta ma taha najviac. Ale so stupajucim kalibrom uz stupa aj cena streliva. Povedal by som, ze 3754H&H ma cenu nabojov vybornu v porovnani uz s vacsimi kalibrami.
Leon
bone ten zákon už u vás neplatí jeden fanda ZG47 odkaz to nedávno zjišťoval jede na Slovensko na jelena
mibe74
dnes som bol v polovnictve v bardejove a kupil som si 10 kusov labor Fur balistik s 22,7 gramovou strelou. kukni ich stranku. Inak federal robi laboracie vselijake do 375H&H a urcite nie je pre nase podmienky predimenzovany. Keby u nas nebol ten debilny zakon do 6000 joulov, tak mam doma asi 458 lott. Ale 375H&H je vynikajuci kaliber. Laboracie sa robia od 13 gramovej sierry az po 24,6 gramovy rhino ss. Je to taky univerzal. Mam doma aj necele dve krabicky norma oryx 19,44 gramove a pri nastrelovani lietali takmer do jednej diery. Skoda, za nemam foto
Leon
to jenom odhaduje kdyby věděl v jakém výkonovém rozpětí se náboje 375H&H vyrábí natož když někdo přebíjí tak to tvrdit nebude ten kdo s tím viděl ulovenou černou a i srnčí to tvrdit nebude.Tak že ten kdo loví většinou vysokou nebo černou s tím bude při použití vhodné střely spokojený
mibe74
polovnik8 a to si jak na to prisiel???
polovnik8
Je to u nas úplne prehnaný kaliber. nevhodný na prevažné druhy zveri čo žiju na Slovensku
shooter400
kopania sa urcite neboj, jedine co ta mozno na zaciatku zaskoci bude hluk, ale na to si zvyknes
mibe74
mam ho doma, gulovnica CZ 550 magnum lux a strelivo norma oryx. Kopania sa bat urcite nemusis
michal89
zvažujem tento kaliber ze za par rokov by som si ho obstaral..len mam obavy ci by som sa nezacal po par ranach bat vystrelit :D
growler
na nejakom ceskom fore si ho celkom pochvalovi co tyka ucinku a poskodenia diviny ...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.