dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

zlatenie spúšte - diskusia

autor: Andrejoff
pridané: 25.7.2011 13:24
zobrazení: 3 666
hlasov: 0

Páni ako by sa dala podomácky pozlátit spúšť. Na brokovnici ju mam už ošúchanú a rád by som ju trochu obnovil. Neskúšali ste nekdo ? Alebo treba len dať puškárovi ? Dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Edu
každopádne zaujímavá úprava dík za info .
xxxxx
na gulovniciach verney carron je nitridované titánom telo záveru ... odkaz ... bežne sa nitridujú kvalitnejšie vrtáky, lebo to zvyšuje povrchovú tvrdosť kovu....jedna z firiem, kde sa dá dohodnúť...odkaz, že to nie je výrazne drahšie ako pozlatenie...aj keď je to kvalitná povrchovka, žiadna však nie je nezničiteľná......
Edu
Zigi9 to zlatenie sa tiež robí aj pozlacovaním jemným listom zlata ako i inými spôsobmi . Kolko to vydrží nemám skusenosť . Vypada to pekne . O úprave nitridom titanu som nepočul každopádne ak je to trvácne a cenovo dostupne je to zaujímavé riešenie .
Zigi9
a nedala by se tam dát jen nějaká "zlatá" nálepka, aby to jakože vypadalo zlatě? :-) To je taky řešení, takové improvizované ...
xxxxx
ak dáš pozlatiť o rok to máš zošúchané.....lepší je nitrid titanu (žltý)..dnes je to preferovanejší spôsob povrchovej úpravy...robia to viaceré firmy..
Edu
Jasne dede ja to beriem . Aj tu je jeden odkaz : odkaz
dede
Edo - moje info je len ako alternatíva.
Edu
dede určite ano . Tiež sa dajú v Kremnici obnoviť napríklad odznaky a ich povrchová úprava napríklad odznak stráže prírody .atď. Neviem aká je cena za pozlátenie spúšte v Kremnici . Toto je tak akože pre kamaráta cez iného kamaráta .
dede
Aj štátna mincovňa Kremnica to dokáže zrealizovať.
Edu
ok Majko máš to v pošte .
majko82
Edu ešte že ťa tu máme , toto inak zaujímalo aj mňa , mohol by som poprosiť o kontakt na toho zlatníka ??? poštou Ďakujem
Edu
určite :-D ako sme ho rýchlo vyriešili :-D
Finist
Takže Andrejoff má o problém menej! :-D
Edu
všetko vieme vybaviť preto sme všev - edkovia :-D
Edu
Finist myslel som človeka ktorý robí priamo v Zlatokove ! Nie je poľovníkom je to zlatník . Inak tiež sa volá Stano len nie K ale Stano P :-D
Finist
Edo ak myslíš Stana K. tak on to tiež posiela zlatit do Zlatokovu,ale vedel by to vybaviť.
Edu
Andrejoff netreba ju ani doma zlátiť ani dávať puškárovi . Spúšť Ti pozláti zlatník . Mám kamaráta ktorý také veci robí v Trenčíne . Takže ak máš záujem dám Ti na neho kontakt . Stojí to okolo 20 € . Minule som si pozeral jeho prácu a zdala sa mi veľmi pekná . Takže určite sa treba obrátiť na zlatníka .

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.