dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Mäsiarske nože - diskusia

autor: Ailla
pridané: 19.6.2011 13:21
zobrazení: 20 150
hlasov: 0

Zdravím,

rada by som si nechala poradiť ohľadom kúpy mäsiarskych nožov.

Chcela by som niečo kvalitné, najlepšie kúpiť to ako sadu a keďže som v zahraničí a mal by to byť darček, tak kľudne môžete poradiť aj niečo, čo sa u nás veľmi ťažko zháňa resp. nie je.

Primárny predmet určenia sú zabíjačky a krájanie okolo toho a veci s tým súvisiace ako vykosťovanie, zoškrabovanie a pod...veď viete:)

Našla som zatiaľ Solingeny resp. kds-kyh, ale nenašla som od nich mäsiarsku súpravu, iba kuchynské, stolové nože jednotlivo.

Ak niekto poznáte, poprosím...:)

Veľmi pekne ďakujem vopred!

Anka:-)

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
pavian
To už je Vinox, zožral Swibo ako Wengera ;)
lacomaco
Aj Swibo nájdeš na stránke odkaz v.sk/noze-victorinox-swibo/. Kupoval som to aj ja.
pavian
Za mňa už neexistujúce SWIBO (dnes to robí všetko Victorinox) - slúžia mi už pekných pár rôčkov...
lovecmiro
Zdravím.. mohli by sme oživiť túto tému. Isto sa za tie roky toho veľa zmenilo. Napíšte/ poraďte aké nože kúpiť na rozrábku zveriny. Ďakujem
namor676
sniper7x57 žeby iba 58€, veľká rolovacia taška bez príslušenstva (ohne inhalt):-)))))
pandur1
to stojí len tá taška :-), ja som volakedy dávno, asi v roku 1996 kupoval jeden nož a stál vtedy asi 600 Sk. Táto sada podľa môjho odhadu teraz cca 500 Eur +.
sniper7x57
Pandur 1 ze by stala sada 58 € aspon tak to tam maju poznacene odkaz
pandur1
sniper 19.6. o 14.01, a k tomu victorinoxu, máš predstavu koľko stojí tá sada?
sniper7x57
alebo sice je to viktoria ale uz su o dobru triedu kvalitnejsie a toto Ty staci na 90% zabijacky odkaz
sniper7x57
Aila to je dobry vyber --- odkaz
sniper7x57
odkaz som kucharom uz neaky ten patek a pouzivam KDS -ky su spolahlive a drzia ostrie nevravim ze solinger je zly ale su dost drahe
goret
napr. odkaz alebo odkaz príp. pre zábudlivých odkaz
Igmir
KED MOZNO UZ AJ NESKORO ALE AKO DARČEK POTEŠIA KAZDEHO MASIARA JE TO ZNAČKA... DICK .. KVALITA ZARUČENA.
Ailla
nikto nič? pls
Ailla
Nevedeli by ste mi vyskladať jednu takú zabíjačkovú súpravu? prosím :) Dostala som totiž odpoveď z BA a chcú odo mňa, aby som im napísala, čo tam chcem mať Myslela som, že budú mať hotové Jedná sa o značku Giesser cca 180e Chcela by som tam mať prevažne nože, Vidličky a pod. toto až tak veľmi netreba. Rada to nechám na vás. Veľmi pekne ďakujem za ochotu :)
pandur1
Ak to ma byť pracovné, ja by som kúpil tú sadu od KDS, bude to medzi 150-200 Eurami, kvalitné sú, ja ich používam už dlho a som s nimy spokojný aj na zabíjačke aj v kuchyni. A v pohode ich dostaneš aj v Košiciach, prípadne to objednáš cez net. A vieš čo kupuješ.
Ailla
Počítala som okolo +- 150e, max. je cca. 200e. Vyššie by som už asi nešla.
pandur1
do akej ceny to má byť
pepies
Ailla zavolaj do BA nemozem tu najst na internete sady čo tam maju ani ten obal a poskladaju ti čo chces alebo ti predaju hotove sady a nestoja vela vzhladom na kvalitu.
Ailla
Má to byť hlavne pracovné, keďže stará súprava uz svokrovi dosluhuje, ale toto viem, že sa mu hodí momentálne najviac. Ale ak to bude mať pekný obal, poteším sa :) Čím viac hľadám, tým viac som nerozhodná. Výber neskutočný a už ani sama neviem čo všetko by tam malo byť. :)
pandur1
aila pre koho to má byť tá súprava. Má to byť niečo exkluzívne alebo pracovné?
pandur1
Peti, ale aj to sú kuchtícke :-))
pepies
odkaz taka to je zakladna suprava ale v BA maju aj sady s ocielkou alebo si kup samostatne puzdro a noze ti podla potreby do neho vyskladaju podla tvojich predstáv.
Ailla
hm :) no a som na začiatku :) Napísala som do BA a keď nevydá, tak skúsim ten Solingen zrejme. Len stále neviem nájsť kompletnú sadu od nich. Vďaka, tak zatiaľ...
pepies
tak ako napisal pandur len kufor je za vyse 100 eur mam taky.masiarske noze su s plastovou rúčkou tieto su pre kucharov.
pandur1
aila to sú kuchárske nože a to za 104 Eur je len kufrík :-)) bez náplne
Ailla
odkaz sú to mäsiarske nože? Resp., v čom sa líšia? odkaz cena € 442,30 a cena € 104,25. Sú pod sebou. Vďaka! :-)
pandur1
ja by som povedal, že skôr za značku, aj keď kvalitu neupieram
Edu
Tak to vieš za kvalitku si treba priplatiť :-D Sako super odkaz
pandur1
Edu, ale tu len kufrík stojí 160 Eur a tá prvá sada cca 650 Eur :-)))
sako80
aj toto vyzerá dobre odkaz
Edu
Ailla uhm chápem niečo v puzdierku. Ja by som dal na pepiesovu radu ten je v tomto obore doma . Tu je nejaká sadička odkaz odkaz
pandur1
Ailla určite je, len ich nemajú na stránke, Giessery používa kamarát a ako hovorí pepies veľmi dobrá kvalita za rozumnú cenu. Predávajú ich v Rači, keď ideš zozadu na Vajnory.
Ailla
Ďakujem veľmi pekne za všetky komentáre!:) Premýšľam nad týmto odkaz ...alebo, keby bola porovnateľná sada od Giesseru..našla som z nej len sadu kuchynských nožov. Nie je nejaký set mäsiarskych nožov podobný sade od KDS od firmy Giesser? @Edu. Na tej stránke si môžem konkrétne vybrať nože napr. nož a), c) a pod., alebo sa tým myslí celá sada nožov, ktorá je detailne popísaná napr. a)... i)? Iné sady nožov som na stránke nenašla. Vďaka! :)
pepies
Ak ti môžem poradiť ako profesionál dobrú značku a za rozumnu cenu určite značku Giesser ktoré ku nám dováža firna GPR Bratislava a maju aj masiarske sady.Pracujem stými nožmi vyse 15 rokov a spokojnosť maximalna.
pandur1
ja používam tieto a som spokojný odkaz, a tu je celkom slušná súprava odkaz
Edu
Klasika od solingenu je napríklad tu odkaz U nás sa nič nezháňa tak ako vo všetkých vyspelých krajinách všetko sa dá objednať cez internet kľudne i od protinožcov je to doma za 3 dni :-D Treba pogoogliť objednať a je to vyriešené .

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.