dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Diviaky v poľnom reviri - diskusia

pridané: 12.6.2011 17:25
zobrazení: 8 385
hlasov: 2

Dobry den, chcel by som sa opytat ako sa Vam dari pri polovani na diviaciu zver v polnych reviroch ??? Mate nejake finty ?? Rady??? Triky a pod ??? Dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
binka
Ono chování černé nelze paušalizovat. U nás třeba dřív než za velkého šera z řepky nevylezou. U sousedů jdou z řepky do pšenic za světla. Kolega chodí sedat na posed přímo nad řepku. Pod nohama mu to doslova vře, ale černá v řepce není vidět. Teď už zraje, tak v ní moc potravy nenajdou, ale kryt je to dobrý a že se jim v ní špatně chodí bych netvrdil.V řepce černá migruje i dlouho po ránu. Všeobecně po ránu "cestuje" ve vyšších polních plodinách. Jsou jim vidět hřbety, ale žijou v tom, že je nikdo nevidí.
riso2504
Diviaky sú nevyspytateľné, večer idú dosť neskoro keď je už šero, tma alebo ráno skoro o tretej, štvrtej idú preč . neviem ako máte posiate pšenicou ale vätšinou sú diviaky tam. V repke sa zveri ale ťažko chodí, ide sa tam skryť, ako asi napr. tá vysoká. Pravdepodobne sa pohybuje čierna aj teraz keď píšem :D
paroha
Dobrý deň, potreboval by som poradiť ohľadom diviakov.V repke sa zdržuje veľa čiernej zveri. V sobotu som šiel len tak so psom o 9 ráno už svietilo slnko a vybehli mi z repky diviačica so 7 mladými.Tak som našiel chodník ležovisko kde by pravdepodobne sa mali zdržiavať.Na druhý deň som šiel skoro ráno no nebolo tam nič iba vysoká.Tak som šiel večer a to isté. čakal som tam až do úplnej tmy no nič ani som nepočul šuchot v repke.Kedy je lepšie chodiť ku polu ráno alebo večer? bola to len náhoda že mi vyšli tak neskoro?
Stagstalker
Väčšia šanca je podľa mňa tiež po daždi, aj keď diviakom nevadí ani dážď, bežne som ich pozoroval mimo kukurice aj počas neho. Treba si sadnúť v predstihu a dávať pozor, niekedy je šanca na výstrel len rádovo v sekundách. Diviaky často z kukurice len na chvíľu vybehnú a hneď aj utekajú nazad, na otvorenom sú nepokojné a tesne pri kukurici sa poľuje ťažko, treba mať v zálohe dobrého psíka alebo mieriť za ucho.
admin
jeges môj osobný názor je, že po daždi.
jeges
Ahojte dneska u nás prší už od 10:00 je keby do večera neprestalo je šanca ze diviak víde z kukurice na podiskované strnisko repky, alebo by bolo lepsie keby prestalo? za akého počasia je najväčšia šanca na diviaka?
binka
Jasně Viléme.
dede
Paráda po česku, Zbiňku
binka
Edu jen v dnešní době velkozáběrových strojů je málo polí, které nedosečou za jeden den. Když jezdily staré řezačky, tak sekaly jedno pole týden :-) U sousedů vloni tak střelili na třech akcích asi 7 divočáků. Když odjely kombajny tak obstoupili kukuřici a prohnaly psy, nebo honci prošli řepku.Pak už je to jen na umění střelců.
Edu
výborné je čakať pri kosení repky či kukurice keď odídu stroje a zostane kľud . Vtedy za pár minút diviaky nazeraju von :-D Ako sú porozháňané strojmi nevedia kde sa nachádzajú tak kontrolujú situáciu .
vlciaskala
ako pisal edu v takychto horucavach je idealne cakat pri bahoriskach ale mne sa dost osvecilo cakanie na okraji kukurice ak tam mas nejaky ovocny strom napriklad ceresne,jablka,slivky, treba pockad ked zacnu dozrievat a padat na zam ovocie maju diviaky rady je to prenich ako magnet
binka
Leone kolik selátek jsi připravil o maminku? :-))))))
Leon
Když chceš aby nakvasila tak ji musíš našrotovat a nesmí to být na vzduchu jinak akorát zplesniví stačí to zalít horkou vodou se solí a flašku magi nechat to dva dny ležet a odvézt do lesa ale když mají dost jiné potravy tak na to kašlou teď jim sypu u lesa kde vycházejí akorát psí granule a to vezmou pár granulí a jdou dál ale aspoň přibrzdí jinak to je jak rozjetý vlak a rovnou do žita nebo řepky :-)
hunter2010
Počul som, že je dobré keď nalejete do kukurice magi a nasypete soľ a necháte zakvasiť.
ToMaS0077777
Dakujem za poucne kometare .
Edu
slušná aj keď zapáchajúca je vecička je staré mäso zavesené v kýbliku na strome odkiaľ sa sypú cez vopred pripravené dierky kostné červy . Trocha vypáleného stolového oleja v kalužisku tiež urobí svoje pre príťažlivosť diviačej zveri .Pozor však na znečistenie prípadných vodných tokov . Na trhu sú tiež rôzne dechty na oterové stromy . Najlepšie je však ovládať život čiernej zveri a sústavné pozorovanie revíru. Tak najlepšie zistíš kde a ako sa diviaky pohybujú . Fotopasca Ti tiež určí kedy prichádzajú napríklad na kalužisko a vnadisko . Solenie pomáha tiež . Momentále je dobré čakať za páľav pri kalužiskách a diviaky sú nasťahované najmä v pšenici. Treba ovládať kde zalíhajú nájsť chodníky kadiaľ chodia a potom už len čakať . Môj postreh je ,že ráno sa poľuje lepšie ako večer v pšenici .Lovu zdar a veľa zdaru.
Leon
Najdi si kde mají vodu ale tam nelov pouze na vexlu k vodě a nebo psa na čuníky a šoulat pod větrem v pátek mě to přestalo bavit na posedu tak jsem zajel domů pro fenu a vyrazil šoulat do obilí po pár metrech fena nasála tak jsem začal hledat co cítí a byli to 4 lončáci asi 30-40m od nás tak jsem jednoho vybral počkal až bude v koleji po traktoru a Kely hned po výstřelu vypustil proto že jsem nic po výstřelu neviděl tak si holka zablbla trefil jsem se na plecko těsně pod páteř a to jsem myslel že jako tradičně když mám foťák a bednu v autě nic neulovím :-) odkaz

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.