dnes je štvrtok,  19. marec 2026,  meniny má Jozef,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:53,  dnes západ slnka: 17:54
termovizia nocpix
ODIMON

Daniele - diskusia

autor: kovacikova
pridané: 6.4.2011 18:07
zobrazení: 6 226
hlasov: 0

Dobry den. Chcela by som sa opytat, kde sa na Slovensku daju fotografovat daniele vo volnej prirode, ci su tak plache ako srnky.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
W308W
Obora pod Kapušanským hradom
alex
Neviem iste ,ale nemôže to byť pri Strážskom?
jjjanickoma123
prosim pomožte! kde sa nachadzaju daniely -

poradte mi kde sa daju vidiet vo volnej prirode daniele okoli prešova alebo vranova nad toplou.......dakujem

Mysho22
Ondrik: Výradového bieleho som stretol tento rok hádam už 3xkrát len teraz mi prišiel ako tak na dostrel a bol aj v povolenke tak som váhal či ano či nie nakoniec sa mi natočil riťou a odišiel ako prišiel. Tak mi v hlave začalo vŕtať či vôbec streliť ,alebo nehať žiť.
Ondrik
ak je to výrad tak o čo ide? ak ste u Vás v združení všetci poverčiví kľudne prídem a strelím ho. :) :)
Mysho22
lanus: Veď práve albín to nie je ale je to predsa anomália tak človek zaváha inak s vyraďovacím odstrelom nevidím problém :D
lanus
Mysho22 - Biely daniel má máloktorý červené oči t.j. nejedná sa o albína a tak platí na neho rovnaký meter ako aj na čierneho t.j. štandardné pravidlá vyraďovacieho odstrelu podľa konkrétnej oblasti .
Mysho22
Páni otázka do plena. Ako by ste sa zachovali pri odlovu bieleho daniela strielať-nestrielať? Predsa keď odhliadnem od povery je to anomália ktorá zasahuje do genofondu či .... ??
tibor112
jjjanickoma123 vo Varhaňovciach,tam mal zvernicu myslím že Matík,no Boh vie či to tam ešte funguje odkedy zdupkal,pri KE je to v Rozhanovciach...
jjjanickoma123
poradte mi kde by som nakameroval daniele - poradte mi kde by som nakameroval daniele........ale v okolici prešov vranov.alebo neco poblizku.....dakujem...........
flamo
Pre Andejoff: Jasne že sme spolu a dúfam, že ešte dlho budeme ;) , pozdravím, dík. Inak prvé daniele boli evidované a odlovené pred vyše 36-timi rokmi práve tam. Presnejšiu chronológiu zazverenia Chropovského revíru a následne celej danielej lokality (kedysi D4, teraz už D5) sa dočítaš napr. v mojej diplomovke :) Myslím, že v knižnici Tuzvo by sa mala dať nájť. Alebo stav sa keď pôješ okolo Ch.
Edu
Nie nevyskytli boli tam privezené a zušlachťovaný chov dodnes pod dohľadom skúsených odborníkov .Odtiaľ sa rozšírili do okolitých revírov.
Andrejoff
A v Chropove sa vyskytli :D
Edu
Správne Andrejoff prišli z Chropova ako i do iných okolitých revírov prišili tiež z Chropova.
Andrejoff
Edu u nas su daniele uz vyse 10 rokov. a zaverovalo sa aj inymi. Aj ked je pravda ze ti prvi od niekal museli dojst, mozno aj z Chropova.
Edu
flamo pozdravil som .Končene kompetentná odpoveď . Tiež sa mi nepozdávalo ,že práve v Chropove by ste mali mať nejakú hlavu smútku pre pytliactvo a zhodárov. Otec si tam vie urobiť poriadok o tom nepochybujem . Andrejoff ja si myslím ,že všetky daniele vo vašom revíri majú pôvod práve v Chropove .
Andrejoff
Stacilo mi ist okolo. A mas pravdu ze to je rozohnane po okolitych reviroch. A 3 tyzdne promenady 30 kusov lopatarov na ozimine medzi oreskym a vieskou, ti pendlovali hore dole od chropova k oreskemu. Janko a u nas vasi daniely tazko su lebo tak jak od vas aj od nas idu prec a zostalo tu asi 20 slabych vareskarov a ihlicaci.Jak som si tu nafotil v polke marca aj lespich tak sa po nich zlahla zem . A pozdrav Janku ked si este s nu! Lebo nevim kdo druhy by ti povedal odial som ;)
flamo
Andrej a Ty ako často si v tom Chropove, keď to máš tak dobre zmapované? Že 100-vky.. ;O) nepreháňaš to trochu?? Vieš vlastne kde sú hranice toho revíru, alebo sa to len domnievaš?? Pravdou je, že daniele utekajú zhadzovať do okolitých revírov a v Chropove zostáva len ,,holá,, a zopár ihličiakov a vareškárov. Nehovorím, že sa tu nájsť nedá (zver je plašená a prebehuje z revíru do revíru),ale väčšina zhodov sa nachádza v revíroch susediacich s Chropovským. Možno tie 100-ky cudzích chodia po Častkovskom, Radošovskom alebo Sobotišskom revíre, ale po Chropovskom asi ťažko. To by som o tom musel vedieť ;o). Mimo toho, polícia a hospodár po minulé roky už zopár odvážlivcov bez povolenky odchytila a tí si toto konanie určite do budúcna rozmyslia. Tak Andrejko, nech ťa to nevytáča lebo vďaka tzv.,,zhodarom,, nájdeš celkom slušnú nádielku parohov aj v Koválove ;) Pre rhoods: si asi odborník a možno aj oborník v chropove ;)) ale obora=český názov,..po slovensky zvernica!!,..aspoň tak ma to učili na škole :) (neber to v zlom, len srandujem ako ty s tou oborou) pre kovacikova: plaché sú len tak ako si ich poľovníci naučili ;) Inak čau Edko, pozdravuj to tam u vás odo mňa.
defko5
Jelsovec-presnne karikáš a petrovec krasne daniele a pekné miesta
Edu
Andrej veď kto chce vedieť aké sú kde stavy zveri zistí si to na nete bez problému . Ty si myslíš ,že len danielie zhody sa zberajú ? :-DD ved také zalahy značiek chodia aj po považskom Inovci a iných lukratívnych lesoch. Nech chodia a zberajú a pytlačia. Keď si vaša poľovná stráž neplní povinnosti treba ju vymeniť nie nechávať deduškom . Takže nie su na vine zberači . Ja som v chropove zberal parohy ale maj som povolenku od Janka Flamíka .
rhoods
edu : nejde o ten paroh jak o tu zver :D ale chropov je vlastne obora :)
Andrejoff
Ze tam chodi denne hladat parohy stovky ludi. A ked pozres SPZ auta tak s polky Slovenska. A fakt je tu treba konkurencia. Potom chodia aj do okolitych revirov. Ja viem o com hovorim. Sa len divim kolko cudzich stretam.
Edu
andrej nič sa tam nedeje. Zlaté daniele sa strielajú dnes ako i v minulosti . Stav zveri stúpa. Takže neviem čo ťa má vytáčať ? Že si niekto nájde paroh ? Či ?
Andrejoff
Ja velice dobre viem kde je Chropov. Len ked vidim co sa tam deje tak mna to vytaca.
kovacikova
Ďakujem za rady čo ste pripísali. Andrej danielie parohy nepotrebujem a do Chropova to je veľmi daleko. Veď to je až skoro na Záhorí-Západné Slovensko. Kôli tomu sa nemusíš čertiť.
Edu
Andrej ak si myslîš že sa v chropove hľadajú zhody na základe mojej reklamy ok :))
Andrejoff
Edu este viac rob reklamu Chropovu. Uz teraz su tam stovky hladacov co sa o seba potkynaju ! Ked chcete videt furu pytliakov chodte do Chropova, je to horsie ako ked rastu hriby! Auto pri kazdej ceste, poli atd. Myslim ze treba to propagovat, len co je pravda.
Edu
V okolí chropova sa preháňajú stovky danielov . Fotiť ich vo voľnej prírode je lahšia a oveľa ľahšie ako v oborách.
kovacikova
Teply vrch je až pri Sobote to je už dosť ďaleko ten poznám. Karikáš sa mi nepodarilo nájsť. Petrovec je Vyšný aj Nižný tak som z toho trošku popletená, kde vlastne žijú...
tomique
no tak pár kusov je roztrúsených aj u nás a dokonca vo viacerých revíroch a samice sú veru pozorné, stačí nesprávny pohyb a už je stádo v pohybe..
Jelsovec
Ak si z BB kraja ako píšeš, tak Karikáš a okolie, Petrovec, Teplý Vrch, Teháň - všetko danielie lokality.Aby si to nemala ďaleko:)
sovo51
danielov je vela aj u nas.. na ruji neni problem nafotit aj daniele aj danielky.. ale danielky su strrašne pozorne...treba pri tom vela opatrnosti =)
fito99881
napr.v mojom reviri,a však dá sa povedat že samice sú občas fotogenickejšie ako srnky...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.