dnes je piatok,  13. marec 2026,  meniny má Vlastimil,  spln: 3. marec 2026,  dnes východ slnka: 06:06,  dnes západ slnka: 17:45
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Uprava fotografii - diskusia

autor: msabi
pridané: 4.11.2007 18:29
zobrazení: 4 056
hlasov: 0
Pani poradte ako upravovat uz nafotene fotografie na co treba davat pozor a doraz a ake programy pouzivate dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
joseffi
na stránke /odkaz nájdeš presný návod na zmenu jazyka. (jak na photofiltre)
tomas3120
siuskaaa : ked chces zmenit jazyk vo photofiltre tak sa musis dostat do priecinku kde sa ti nainstaloval program a tam mas hned subor vo formate .PLG s nazvom translation ...ten jednoducho z tade odstranis a z oficialnej photofiltre stranky si stiahnes preklad bud po cesky alebo po anglicky a vlozis ho presne tam kde bol ten anglicky preklad...potom uz len otvoris photofiltre a uz pojde po slovensky ci cesky..ked to takto spravis tak ti to na 100% pojde
Edu
siuskaaa to ti žial neporadim ale skus najsť češtinu na webe.
siuskaaa
pocujte...ale ked mam ten fotofiltre v alngline ako si ho prehodim na cestinnu alebo slovencinu?
Edu
Jednoduchy a velmi účinný vlný program na nete je fotofiltre .Je v češtine a výborne ti poslúži . Ja upravujem fotky práve v tomto programe .Ked sa chceš naučiť niečo o fotografii skus si dať fotky na nejaký fotoportál kde ti ludia poradia napríklad odkaz
msabi
toto su pre mna vzacne rady tak dakujem lebo ja som to doostroval iba raz a hned som to zmensil a dal na stranku skusim tento postup este raz vdaka a dufam ze tieto rady pomozu aj niekomu inemu
samo
K programom este pridam Gimp. Ma hadam vsetko co mozete potrebovat.
Co sa tyka uprav, tak len este doplnim k Vladovi, ze posledne zmensenie odporucam na finalne rozlisenie (teda pre tuto stranku max. 760px) aby to uz stranka zbytocne dalej neresamplovala a potom finalne doostrenie.
Vlado2406
msabi,pri zmenšovaní a úprave fotiek postupujem ja takto:Najskôr si na fotke upravím požadovanú sýtosť farieb,kontrast a pod.,potom ju doostrím a zmenším na 2x takú veľkosť ako chcem výslednú,následne ju doostrím druhýkrát a zmenším na požadovanú veľkosť.Toto je môj postup,ktorého aplikáciu na fotkách môžeš posúdiť v mojej galérii alebo na tomto odkaze /odkaz
marosko
Gamo, ale ja nehovorím o Zoner Callisto, ale o Zoner Photo Studio 10 a to je soft na editáciu fotiek. :-)
msabi
Ked uz nafotenu fotografiu RAW zmenim na jpg a potom este zmensim tak za dost rozmaze da sa to neako ovplivnit
gamo
Zoner Callisto nieje určený na úpravu fotiek , ale na tvorbu grafiky (používa sa hlavne na grafiku pre webstránky). Zas pravda je, že sa na úpravu použiť dá, ale to je 10% jeho schopností a ten program nieje nato robený (používa vektorovu grafiku, pokiaľ fiem).
Ondrik
Ja pouzvam PhotoPhilter
Vlado2406
Tak,tak,Zoner je v tomto jednotka,je pomerne jednoduchý a veľmi dobrý.O otm čo píše Maroško,o tých orezoch by som povedal len toľko,že najlepšie je snažiť sa fotku urobiť tak,aby sa nemusela orezávať a veľmi upravovať,stráca totiž na kvalite,každá úprava niečo stojí...
marosko
Ja používam Photoshop, ale niekedy aj Zoner. Zoner je pomerne jednoduchý, ale silný nástroj. Doporučujem.
Dôležité je fotku správne orezať,vyvarovať sa stredovej kompozície a správne vyvážiť farby. Fotka nesmie ísť do modra! Upraviť svetlá a tiene a doostriť. Viac na dotaz. :-)
gamo
neni zac, ved ludia si pomahaju ; )
msabi
vdaka gamo
gamo
Pouzivam Photoshop, nemam dovod byt nespokojny. Najdes tam vsetko a ovladanie tiez zvladnes bez pomoci (príp pozri web odkaz ).
msabi
Budem vdacny za kazdu radu.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.