dnes je štvrtok,  19. marec 2026,  meniny má Jozef,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:53,  dnes západ slnka: 17:54
termovizia nocpix
ODIMON

Nikon D3100 18-55 AF-S DX VR - diskusia

autor: Mysanecko
pridané: 12.3.2011 20:27
zobrazení: 3 240
hlasov: 0

Zdravím vás,

je tento typ fotoaparátu vhodný pre začiatočníka? Ďakujem vopred za rady.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
admin
Určite áno, ďalej to bude už len o objektívoch.
Edu
na zver asoň 400 ohnisko o colne 5,6 , na makro nikkor 105 VR na krajinu neajký širokáč sigma 10 - 20
anonym
NIKON D3100 je dobrý foták,ak chceš fotit nejaké zvieratká tak odporúčam zoom 70-300 VR pre začiatok bohato stačí,je pomerne lahký, kvalitne spracovaný a dobrý obrazový výkon.
Mysanecko
Vec sa má tak, že práve tento typ fotoaparátu si už kúpil otec k "50". On ho skôr využije na bežné fotenie - rodina, výlety, a tak... Ja by som si ho požičal :) a skúsil aj čo-to pofotiť v prírode. Edu, vôbec sa do foťákov nevyznám, poraď mi prosím ešte vhodný objektív na tento typ, ktorý by sa hodil do prírody. Ďakujem.
Edu
Ja osobne zrkadlovku začiatočníkovi nedoporučujem . Nikon D3100 je samozrejme výborný fotoaparát pre náročnejších fotografov. Ja by som poradil skôr compakt napríklad Canon G 12 . Urobil by lepšie fotky ako to zrkadlo a to ti ručím . Určite ti môžem poradiť v zrkadlovkách iba dve značky nikon a canon . Na foťáku ani veľmi nezaleží . Kvalita spočíva v kvalitných objektívoch .
ferio
Áno je...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.