dnes je piatok,  17. apríl 2026,  meniny má Rudolf,  spln: 1. máj 2026,  dnes východ slnka: 05:55,  dnes západ slnka: 19:36
termovizia nocpix
ODIMON

Kalibre .222rem.223 Rem, 22-250 Rem, .243 Win a všetko okolo nich - diskusia

autor: Jelsovec
pridané: 3.3.2011 11:00
zobrazení: 81 579
hlasov: 3

Vaše skúsenosti s týmito kalibrami a aké strelivo používajte. Skúsenosti a postrehy s praxe.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

jozef
MMaska toto je tá moja ´´233´´jka :) Kalibre .222rem.223 Rem, 22-250 Rem, .243 Win a všetko  okolo nich - diskusia
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 241-280 z 439
lovec777
tato zbran je vyborna :) ... da sa s tym streliť skoro všetko zaleži od strelca ...
rado100
Po istom čase vystrelených asi 80 nábojov, začala zbraň rozhadzovať. Zo začiatku som mal rozptyl 18mm na sto metrov a potom asi 20 cm. Kedže 223ku využívam na lov líšok, tak sa mi nezdalo že aj istá líška na 80 metrov odišla bez škrabanca. Na terči sa to jasne ukázalo. Z reklamácie prišiel puškohľad z vyjadrením, že mu nič nebolo, ale keď som ho nahodil tak rozptyl zase bez problémov. Tak neviem čo si o tom mám myslieť, ale hlavne že je to už ok. lanus máš pravdu sekol som sa sorry. Je vidieť že som už dlho nebol s 223kou vonku :-)
lanus
rado100 - Trošku si sa sekol MeoPro-4-12x50
Ondrik
rado100..aké zlé skusenosti??
BLEIKER
rado100-prvém série vobec nedržali nástrel,pohroma,typický neduh Meopty,teraz je to už asi lepšie,držím palce nech poslúcha ta ešte dlho poslúcha.Inak napr. pri kvalite skla u Meopty je osnovu 4c krasne vidiet a dá sa s nou spolahlivo strielat aj za šera uplne v pohode aj bez osvetleného bodu.
rado100
Ja som osadil 223ku lacnejšou variantou Meopta meopro 3-12x50. Veľmi pekne pozerá aj za šera. Nemá bod, ale priorita používania sú líšky a to väčšinou ráno,alebo večer na snehu a na to je perfektná. Mal som s ňou aj nemilú skúsenosť ktorá sa riešila reklamáciou, ale odvtedy množstvo výstrelov a bez problémov.
BLEIKER
agbar a jan2222-mal by vás dat správca diskusie ako príklad,ako krásne a bez hádok sa dajú takéto veci riešit,klobúk dolu-a myslím to úplne vážne.
jan2222
V pohode, kazdy sa moze seknut. Zatial je to naozaj ako Super Star: perfektna kresba a viditelnost za zhorsenych svetelnych podmienok, kriz ako som ja chcel ... Skratka fajn. :-)
agbar
Jan2222 prepac, ja nic v zlom, ved sme ludia, no fakt som sa z chuti zasmial, ze ho meopta mala nazvat tak.
jan2222
No OK agbar tak MeoStar. Aj ty by si sa sekol, keby ti za usami vrcala telka, kde zena pozera dookola tieto vtakoviny. Som rad, ze som ta pobavil. :-)
agbar
Meopta SuperStar :-):-):-):-):-):-):-):-)
jan2222
Ja som dal na 222rem Meoptu SuperStar R1r 3-12x56 bez svetelného bodu so ZPlexII zámernou osnovou. Orientujem to na líšky a tam mi svetelný bod, ktorý navyšuje cenu, netreba. Jediný problém bol v tom, že som musel dať montáž s podhľadom, lebo inak by to tam nevliezlo. Na puškohľade mám krytky Butler Creek, tak že tá na objektíve je cca 1 mm nad hledím pušky (CZ 527 lux). Zatiaľ je to ale OK.
borza222
Ten nikon je minimálne raz tak dobrý hlavne za šera ako puškohľad tvojho otca značky Tasco.
BLEIKER
borza222-a čo také tam zbadám,lebo osnovu za šera už nie,to ti garantujem.Takže?Jozef-ukludni sa ,ja som nikde nepísal,že je to splnitelné,alebo ty to niekde vidíš?Inak otec s uspechom používa Tasco titanium aj s bodom práve na 223,okrem toho,že bod je vačší a stmievací faktor nie je neviem čo,ale osnovu 4c s bodom je vidiet v pohode-a stal niečo cez 200.
jozef
Agbar môj bod č.2 bol určený bleikerovi..je nesplnitelny podľa neho asi áno...a súhlas s broza jednému pánovi som ten nikon predal mal som ho doma asi tri dni pokiaľ si pon prišiel a za šéra alebo rannej hmly to nebola žiadna katastrofa...
agbar
Tiez riesim teraz puskohkad v takej cene na 22-250. Ja to chcem prevazne cez den a na lisky mam v merku hawke eclips side focus 6-24/50 - tu ma laka svetelnost a osvet. bod , lebo co ak..., prip. Varmit, alebo deltu titanium 6-24/42. Tak sa neviem nejak rozhodnut. Skuste poradit. Ondrik ty si neuviedol ci to chces aj na vecer za sera. To co uviedoo jozef v bode 2. Bude tazke ak nie nemozne...
phorvath
Na 223 ke mam NIKON 4-15 x 50 bdc, zatial drzi....
borza222
Obávam sa Bleiker že si mimo. Predpokladám že si ešte do tohto puškohľadu nepozeral...
jozef
1.bol to len príklad.2.daj niečo skvelé na šero za 250e a kúpim aj ja...
BLEIKER
No a ak sa malinko zotmie tak može ist domov-osnovu totiž už neuvidí.
jozef
Pokukaj od Nikonu tie spodné rady napr.odkaz
Ondrik
Puškohľad na kaliber rem. 222 resp 223 -

Neviete poradiť nejaký puškohľad pre kaliber rem 222 resp 223. Cena tak do 250 euro.

BLEIKER
12-ový twist u CZ 527 uplne spolahlivo utahne 4,15g.strely od Federalu,nie je to však žiaden zázrak,je tam SPEER Hot Core a na srnčom dost fragmentuje,olovo všade.Otec prešiel na Win.Balistic Silvertip 3,56g a u tej ostal.Strelba na 200m zatial vyskušaná len raz-Federal s Nosler Partition 60gr-srna po rane padla,potom sa zdvihla a po komorovej rane odbehla cca 60m,kde zhasla bez odkazovania.Inak ten WIN.BST-dierka tam,dierka von,odbeh bez značenia do 20m-vyskúšané na 7 ks,všetko komorové rany s priestrelom plúc.Až na to značenie paráda.
rado100
Neviem či do nich Federal nedáva strelu speer. Tá je dosť dlhá a valcová a sú s ňou dobré skúsenosti aj v 12"vej hlavni. Na sto metrov by mali mať rozptyl 3-4 cm. Neskúšal som to len som o tom počul. Ale ten speer prebíjaný už z 12" skúšali viacerí a spokojnosť.
Zambo
lanus...nerobia ovalne diery do terča...rozptyl je nejakch 5 cm priemer na cca 100 m... na dvestvo metrov sa da v pohode strielat
lanus
Zambo - Tie Federály čo pišeš sú dosť ťažké na 12" twist ; nerobia náhodou oválové diery do terča pre nedostatočnú stabilizáciu strely ??? aký s nimi dosahuješ rozptyl ???
Zambo
zdravim borci ja vlastnim tiež 223 ked vam nezaleži ze vystrel o priemere cca 5-6cm na liske zasiahnuta na komoru bez narazu lopatky tak skuste strelivo Winchester už ho sice nepuozivam lebo to iste respektive este horsie to bolo u srnčej zveri... teraz použivam federal pover shock 4.15g a som s nim spokojny nerozbija tolko a zver neodchadza, je šetrnejši ku zverine...
mibe74
rado100 dakujem
rado100
mibe to sú všetko varmintové strely teda určené na lov malých hlodavcov na väčšie vzdialenosti. Tenký plášť, mäkké olovo a veľká rýchlosť robia s týchto striel granát. Dovolím si tvrdiť, že osem s desiatych srncov by tieto strely neprestrelili. A ak by si zasiahnutý kus dal pod rontgen, tak by svietili aj ratice. Na škodnú veľmi spoľahlivé.
mibe74
no neviem, preto chcem nejake info od tych ludi, ktori take naboje maju. su naslapnute na dost vysoku rychlost...
rado100
Ja len dúfam, že s nimi na srnčiu zver skúsenosti nebude mať nikto. Na škodnú to je iná reč to nebudeš sklamaný.
mibe74
prosim, nema niekto fakt realne skusenosti na srnciu, alebo skodnu s tymito nabojmi od hornadyho? diky odkaz
agbar
Brblos, prosim Ta, mohol by si presnejsie popisat ako s ten 40 gr v-max sprava /na rozne vzdialenosti - priestrely, poskodenie kozuska, nachylnost na vietor atd. , pripadne co pokladas Ty za podstatne pri tej strele a razi. Vdaka
bodo1948
Tiež mám dobré skúsenosti s Partzánom v 243W,len predajca mi povedal,že s Partizanom bude problem s dovozom,čo je na tom pravdy?
brblos
22-250 Rem. 40 grs V MAX mám osobne odskúšané - na líšky super a hlavne pri 22 EUR za krabičku,nie je nad čím rozmýšľať.
rado100
Srnčia zatiaľ vždy priestrel. Podľa zásahu buď v ohni, alebo odskok len pár metrov. Strieľam tesne za lopatku. Podliatiny v norme. Rýchlosť mám v4-980m/s. Ja som zatiaľ spokojný.
agbar
60-tku zvazujem len na srnciu, na lisky uz objednane 40 v-maxy hornady. Ten nosler 55 gr. sa na srncej ako sprava v tvojej 223?
rado100
Nie je to klasický varmint. Varmint je v tom zmysle, že je konštruovaný na lov na väčšie vzdialenosti. Stačí sa pozrieť na rez strely. Hrubší plášť a hrubé dno strely svedčí o loveckej strele. Prestreľuje spoľahlivo. 12" ti 60 gr ustabilizuje avšak na neporušenú kožušinu pri týchto ťažších strelách môžeš zabudnúť. Toť môj názor.
agbar
Rado100, pokial som dorce cital, tak nosler balistic tip je v 22-jkach tiez len varmit, teda nebude na srciu lepsie sp od hornady, alebo nieco podobne? Hlaven pusky, ktoru mam uz mesiac objednanu /savege axis/, ma stupanie 12. Ustababiluzuje 60 gr. strelu? Prioritou je pre mna s tou puskou vsak lov listicek bez poskodenia kozuska...
rado100
243ka je super, ale na škodnú je trochu nešetrná. Ja osobne lovím líšky aj pre kožušinu. Kto kožušinu nepotrebuje, pre toho je 243ka ideálna. NTX v 35gr nemusí byť zlá, ale treba rátať s tým, že ľahučká strela bude veľmi náchylná na vietor. Páni nemáte niekto skúsenosti so strelou Barnes Grenade v 223 rem? Malé hlodavce to odparuje, ale ako sa to správa na líške? Dík.
Zobrazené 241-280 z 439

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.