Nazdar snajpri. Stretol sa niekto z Vas so zbraňou amerického výrobcu Thompson Center Contender. Ide o zlamovaciu jednoranku s bicim kladivom ktore sa naťahuje tesne pred výstrelom. System sa vyrába s množstvom guľových kalibrov, vratanie kalibrov s okrajovým zápalom a samozrejme brokovým. Dá sa používať aj ako predovka. Výmena hlavne je rýchla. Jedna skrutka, dole predpažbie a vytlačiť čap. Okrem množstva spomenutých výmenných hlavní su k dispozícii aj rozličné pažby, predpažbia a pištoľove pažbičky. Prevedenie drevo, čierny plast a kamoverzie. Funguje to aj ako pištoľ, dokonca vo verzii Contender na puškove náboje. Navyše to ma dobru cenu. Dalo by sa s tým systemom teda dostatočne vyblbnuť. Vedel by niekto, kde sa ta zbraň dá kúpiť? Myslim na blízku. Do USA alebo niekde inde ma neposielajte... Ospravedlňujem sa za chyby. Ďakujem.
Myslím v streleckej revue a v knihe pištole som videl túto zlamovaciu pištoľ s dĺžkou hlavní okolo 40cm, resp. pod. Pištoľ bola na výkonný puškový náboj a osadená optikou. Fotodokumentácia uvádza úlovky ťažkej zveri z tejto pištole až na vzdialenosť myslím 200-250m (+). Mimo toho tam myslím bolo uvedené, že touto pištoľou sa aj strieľa v ( USA ) na nejaké oceĺové ťažké terče na veľkú vzdialenosť a tieto treba povaliť (okolo 200m a viac). P.s- cenu to malo blízko 40 tisíc korún (vtedy). ◄ reagovať
Igoret, Army9, Orol: Ďakujem. Pozorne som to všetko preštudoval a to čo som videl ma potešilo. Mimochodom opakovačka Icon s hrubou hlavňou tiež nebola zla... Všetko veľmi pekne hračky. Takže tohoročná dovolenka bude v Čechách a niečo odtiaľ doveziem. Momentálne zisťujem cenu. Ak by to vyšlo tak poinformujem. ◄ reagovať
No u nas neviem , ale v Cechach by sa skor dal Contender zohnat . ◄ reagovať
IGORET: V katalógu FISCHAK Jagd Waffen 2009/10 na strane 89 ho ponúkajú v kalibroch od 17.HMR po 500 S+W za 1046 EUR.Na stranke odkaz som tuto zbraň nejak nenašiel. Zo známejších kalibrov sú tam okrem notoricky známej americkej klasiky aj 375 H+H a 416 Rigby čim chcem len naznačiť že zbraň ma značne robustný lôžkový zaver.Tie pluska sa mi pri kalibroch zdajú divne ale opísal som ich presne z katalógu.Ceny sú tu dosť premrštené.Hádam by to na Slovensko niekto začal dovážať za nejakých 800 eur a zamiešal tak karty na trhu. Či? ◄ reagovať
predaj CZ WALTER TRADING tel. 420 2 819 80180 Horousany 48 250 82 P.Uvaly predaj Rakusko Dschulnigg GmbH & Co KG 6274-200 700 Ehring 7 Lamprechtshausen, 5112 ◄ reagovať
Skúsil som osloviť niekoho v Banzai.cz. Regovali takmer okamžite. V orechu a černení TC Encore cal. 308 stoji necelých 24 tisíc českých. Nieje čo riešiť... ◄ reagovať
Tá cena je každopádne fajn ale netúžim po 308 W. /Má to aj vyššie tlaky oproti 30-06. Odrezat 12 mm zo springfildovej nábojnice a potom sa naháňať za springfildovým výkonom je barbarstvo./ Ak mi dovezú 30-06 tak tam bežím okamžite. Po druhej korešpondencii, kde som chcel zložiť zálohu to tam nejak uviazlo. Asi tam pôjdem osobne. Dám vedieť až to bude doma... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.