Kniha : T.Krivjanský POĽOVNÍCKE STRELECTVO - diskusia
Dostal som doma ako darček knihu od T.Krivjanského POĽOVNICKE STRELECTVO vydane v roku 2005. Vyrobené v Slovenskej republike. Je mi ľuto ale keď sa ma neskôr pýtali či sa mi páčila tak som musel zodpovedne klamať aby som neurazil. Občas som nejake zbrane už držal v ruke a pozrel čosi aj o balistike ale toto čo som videl tu ma prevalcovalo. Slovak tu chvali o dušu česke zbrane a strelivo. Je tam veľa aj takých zbrani a streliva ktoré sa už roky nevyrabaju. Hňeď mi udrela do oči slávna česka strela MHP-DC ktorú zrejme ani nikdy nevyrobili... Tiež všade len Meopta, česke vlajky na nej a tak. Ostatný svet ako keby ani neexistoval. Tabuľky ohľadom balistických hodnôt nábojov, vzorcov na výpočet výkonnosti ďalekohľadov sú samozrejme v poriadku. Ale sú aj notoricky známe a bežne dostupne. Jedine čo som sa dozvedel nove bolo, že broky 9,1 sa nemôžu strieľať zo zahrdlenej hlavne a guľovnička ZKW sa mizerne nosila na pleci... Našiel som dosť obrázkov ako z detskej knižky. Niektore odborné termíny sa mi zneli nejak čudne.Proste taká rozpravočka. Strana 13 : NÁBOJE DO GUĽOVNĺC V ČSSR A ČR. Nad tým nech popremýšľa každý sam. Malo sa to volať že Minulosť a súčastnosť výrobcov českých zbraní, optík a streliva. Potom by to bolo v poriadku. To si to rovno česi mohli napisať aj sami. Ale načo by to aj robili keď maju svojho PANA Ing. Zdeněka FAKTORA ktorý v roku 1973 ( rukopis 1971) vydal Lovecké zbraně a strelivo. A ten sa prevalcovať neda.
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?