Edu, ja Ti neberiem názor a je v pohode že to nemusíš, predsa je v tom kus krutosti. Jednalo sa mi len o lokátor samotný a nič iné. Netreba spochybňovať jeho funkciu, je to veľmi užitočná vec, ktorá okrem toho, že Ti zvyšuje šancu na záchranu psa v prípade potreby, Ti aj dáva údaje o brlohu, jeho hĺbke, tvare atď. a to nie sú zanedbateľné informácie, hlavne keď v nich brlohuješ. Samozrejme ak nebrlohuješ je to irelevantné pre Teba, ešte by ťa to mohlo zaujímať, ak by si sa pohyboval v teréne s výskytom lavín napr. :-) Len proste netreba písať o reklamných ťahoch a pod. blbostiach. Tak ako sa uberá vývoj zbraní, optiky a iných vecí, tak to je aj v tomto prípade. A hlúpy je človek, ktorý svojho verného priateľa, ktorého svedomito pripravoval nejakú dobu pustí do brlohu bez lokátora, lebo potom si neváži ani psa, ani svoju prácu. Treba si prepočítať, čo znamená cena lokátora, k cene dobrého brlohára, príp. viacerých brlohárov, na ktorých to jedno zariadenie použiješ. Ale každý nech robí podľa svojho ja v tom mám jasno.