dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

border terier - diskusia

autor: sirase
pridané: 27.12.2010 0:40
zobrazení: 2 730
hlasov: 0

vie mi niekto poradit?!chcem si kupit bordera s PP,vek tak max do 6.mesiacov.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
marceliusko
Border ako- bezproblémový bytový pes socializovaný od šteniatka klasický bytový maznák len musím dávat pozor pri prechádzkach na mačky inak psík behá na volno a poslúcha na slovo to je obrovská výhoda u tohoto plemena je naozaj poslušný bacha na tvrdost pri výchove border sa dá lahko zlomit a tazko sa dá opravit chyba pri výcviku preto treba brat ohlad na psa je naozaj makučký povahovo ale v lese na polovačke je to drak a to je jeho najvacsia výhoda tá univerzálnost...a netreba ho do ničoho tlačit čo sa polovania týka prí výcviku poslušnosti musíš byt dôsledný ale nie tvrdý...zbožnujú vodu a aport ale zase nie nasilu ale len hravou formou.tak odo mna tolko :)
zora
to si si dobre vybral ručím ti zato že neolutuješ.
sirase
marceliusko:dnes mi to nevyslo sa ozvat,ale zajtra urcite,ale uz som sa rozhodol,chcem bordika a mam aj vyhliadnuteho v sladkovicove-z bieljakovej zahrady.
Souhlasím ve VŠEM co napsal marceliusko. Lovecké psy "dělám" od r.1968, takže nějakou zkušenost už snad mám a hlavně jsem s nimi dosáhl i určité výsledky.
marceliusko
Tiez si myslím to co ty :-)
Zigi9
nemyslím si, že bych něco extra radil, ale jestli jsi toho tolik vyčetl z mého příspěvku, tak ti to neberu :-)
marceliusko
Zigi9 vieš len že sa mu hovorí „kočkopes“ to znamená že toho o bordroch vela nevieš ale radíš naozaj „fundovane“ ... v priemere border dokáže to čo aj jagteriér akurát má úplne inú povahu a čo sa týka foxa nemal som žiadneho a ani sa nechystám ale mám dojem že to že nepotrebuje na uchovnenie žiadnu skúšku z výkonu mu robí „medvediu“ službu ale videl som foxov aj na skúškach aj na polovačkách a nejako ma nenadchli je to len môj názor a možno som len nemal štastie vidiet tie fakt dobré psi neviem. Bordíkom zdar
sirase
ja som mal tiez jagosku,3roky,pred tyzdnom mi nestastne odisla.nie som polovnik,ale chodim na lisky na umelu noru,sem tam aj na prirodnu a tiez na diviaky do oplotku aj do pohonu.
parhor
Mám Bordera, môžem doporučiť,mal som jagošov i foxika a bordera som vždy zatracoval pokial mi kamoš nepriniesol 3 ročnú fenku. Na polovačkach na diviaky perfektná, radosť pozerať, poslušnosť úplne o inom ako u jagoša, norovanie v pohode väčšinou líšku vyženie. Já osobne som spokojný a uvažujem o rozšírený chovu( musím sa priznať,že i já som ich nazýval "kočkopes")
sirase
len neviem,kde si vybrat...ci z ciech,alebo nasinca.len na slovensku je malo chs na internete,v cechach je to na lepsej a priehladnejsej urovni...nechcem sa teraz niekoho dotknut!?niekomu stale volat a otravovat ho ci ma stence a ci nie...
Jager68
Ked ho už budeš mať....iného psíka už asi nebudeš chcieť.
Zigi9
vím jen to, že se tomuto plemeni říká "kočkopes" :-) To už raději foxla
sirase
vie mi niekto povedat nieco viac o bordroch?!...mal som 3roky jagosku,chcem nieco kludnejsie.
pesradim
kontaktujte chovatele,pak si vyberete štěně a chovatel vám vyřídí pedigree papíry a vy až vám papíry dorazí ,necháte pejska zapsat na vaší plemenné knize.Chovatel vám jistě rád vypomůže.nejsou s tím žádné problémy.
sirase
neni s tym nejaky problem kupit psa z ciech?
pesradim
Můžu vřele doporučit z CZ,Chs z ROMANOVA CHOVU nebo KHAM-MI,obě CHS mají nyní štěňátka,z těchto chs jsou bordíci opravdu dobří,znám jejich práci jak ze zkoušek,tak práci v revíru.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.