dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Strelivo LAPUA - diskusia

autor: whitenigga
pridané: 25.12.2010 22:20
zobrazení: 16 836
hlasov: 0

Prosím Vás nevie niekto o niekom kto dováža ku nám strelivo lapua ja som ich niekedy kupoval od frana , ale už ich nemáva .

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

whitenigga
Dakujem chlapci až tak daleko nepojdem po náboje ani sa nebudem z tým zatažovat mam ešte 8 kusov , ale mam inu strelu a som z nou spokojný ja len či náhodou u nás niesu ešte raz dakujem pekne , Lovu a lesu .
reagovať dať hlas

zoradiť
mrusnak
Naposledy som kupoval v TT, predajna Sagitarius.
Mysho22
Páni kde sa ešte dajú kúpit strely či rovno hotovoé náboje Mega 12g do 308win ??? Už ich skoro nikde nemajú :-(
Durell
ČO som tak všeobecne získal info - je to slušné hlavne pre tie nižšie rychlosti. Ranivosť dobrá a mechanické uzamknutie jadra, sú priestrely.
igore
Prosim ma niekto skúsenosti so strelou lapua mega10.1g v 6.5x57R prebijane mali by byť 730m za sekundu ďakujem za info
peterber
Pepies: aj mas aj nemas pravdu. Ak si ma niekto dat vyladit naboj sikovnemu prebijacovi, kupi povedzme 150ks striel, flasu prachu, nabojnice mu ostali a ak ma prebijac matrice na jeho raz a urobi mu to kamaratsky tak usetri a ma presne strelivo stavane na jeho pusku. Ale ak mam kupit od vybavy co i len od "diskontneho" LEE vsetko, tak mozem strielat kupene strelivo povedzme 6 rokov, ak odlovim rocne priklad 30ks. Ale povedzme si, kto bude prebijat kamaratsky niekomu 150ks? Kazdy si to da zaplatit, ale mozno sa najde dobrak. Je to blizsie k tvojim slovam, ked nestriela clovek pusku sutazne, tak sa to dlho vracia pri pocte nabojov v hore ale je to zase hobby, kde nemozes ratat peniaze. Je to na dlhu debatu.
pepies
Mrusnak kedysi bola výhodná cena striel teraz sa teoreticky neoplatí prebijat ked v akcii kupis hotové náboje za 35 za krabicku a len strely stoja 60 eur 100 ks plus prach zápalky.vyhodu som videl ze tu strelu utocili aj staršie zbrane hlavne česke a bol to za staré ceny veľmi dobrý naboj.
mrusnak
Ešte čo som postrehol, tak tí, čo strieľajú 12 g Megu, väčšinou si ju aj prebíjajú sami(SR aj ČR). Čím to je, cenou, alebo vlastná laborácia sa javí lepšia na konkrétne podmienky?
pepies
Mne v 308w 9,7 g.Mega neprestrelovala väčšie kusy ale s 12 g absolútne žiaden problém.
mrusnak
Prešiel som toto, české a nemecké fóra,ale o 9,7 g Lapua Mega v .308 Win je toho mizerne málo, zrejme ju veľa ľudí nestrieľa, väčšina skúsenosti je s 12 g.
zekon
strieľam síce 12g ale nikdy sa jadro neoddelilo aj pri ťažkom zásahu hlava + krčná chrbtica + lopatka viď. odkaz
Mysho22
Napíš chlapcovi pod nickom zekon prípadne pozri do sekcie strelivo a jeho účinky
mrusnak
Strieľal niekto Megu 9,7 g v .308 Winchester? Neoddeľovalo sa jadro od plášťa pri zásahu kostí, prípadne Vaše zhodnotenie. L&L zdar. Ďakujem.
polovnicek96
Máte niekto skúsenosti so strelou Naturalis v 8x57IS??
pucikt
lanus -okk dík zle som si to prečítal,ale lapua(308 win-12 gr) už je nastrelená a "fakčí" šiesty deň,zatial 4 ks dančieho,spokojnosť nadovšetko.
brblos
bojk, po novej zásielke v lepších cenách som sa znovu vrátil k Lapue v Springu , ale k 13 gramovke LAPUA  kal..30-06 Spr.13 g Mega SP 39,00 EUR /20 ks
bojk
Lapua mega 12g je v 30-06 jedna z top striel, ktoru som pouzival. Skvely stop efekt, poskodenie zveriny uplne v pohode. U Lapui tiez samozrejma presnost. Skoda ze fabricka Lapua sa tazko zhana resp. cena je premrstena.
lanus
pucikt - Problémy má Sako nie Lapua !!!
pucikt
Akú várku pokazili do 308 win?12 gr lapuu?
baranovo
jagttiger skús ešte to sako. Veď pokazili len várku 308 win. nie?
jagttiger
Tak vela...ja strielam na 150-170m dalej uz len na skodnu s 14,3g sakom a spokojnost(vstrielane necele dva krabicky na vysoku a diviaciu a asi na troch styroch kusoch nebol priestrel,strela na stich sikmo).Lapua moze byt aj 12g mne je to jedno ide mi hlavne o ucinky a skusenosti stym strelivom,takze to
rado100
13g Mega je aj do 30-06ky dosť veľa, ale s 12 gramovou nič nepokazíš.
mira
Strelivo Lapua dostat kupit v Zelenci,kupoval som ich tam 13g do 3006
jagttiger
Zdravim,na fb stranke prebijanie sa objavilo ze uz maju strelivo lapua k dispozicii.Kedze dochadzaju mi stare zasoby sako 14,3g v 30-06 s ktorymi som spokojny no o novych som pocul ze maju nejake problemy...tak by som chcel vyskusat za nieco nove,napr lapua,ake su stym strelivom skusenosti hlavne na diviaciu a vysoku,spravanie sa zveri po zasahu,poskodenie diviny,odbeh a tak...kto mate skusenosti tak napiste....
benelli
ked prepocitas kurz ZL voci euru tak by si musel kupit vela krabiciek nabojov aby sa ti to oplatilo to nehovorim este cesta hore dole :)
BystraLovec
Račej Winchester Supreme Elite
orol
Také otázky cez správy...
benelli
orol vies po polsky ?
orol
V dolunižšom mojom príspevku je odkaz a dnes som tam bol. Majú Lapuu, rôzne kalibre, ale aj iné renomované značky...priaznivá cena. Dá sa tam podľa odkazu aj zavolať a prípadne sa sám opýtať.
peter1985
nebudem tu robit reklamu ale v PO sa daju kupit normalne komponenty myslim nabojnice a strely lapua .308 , .243, 6,5, .338 atd. ...
posed33
uz roky rokuce nik toto strelivo nevozi na slovensko :)
whitenigga
Dakujem chlapci až tak daleko nepojdem po náboje ani sa nebudem z tým zatažovat mam ešte 8 kusov , ale mam inu strelu a som z nou spokojný ja len či náhodou u nás niesu ešte raz dakujem pekne , Lovu a lesu .
orol
Prednedávnom som vypočul kamaráta, že to doviezol odtiaľto odkaz ( myslím spomínal, že treba EU zbrojný preukaz ). P.s- a zlotý je myslím orientačne 4:1, čiže 4 Zl za euro, alebo 1 zlotý= 7,50 skk :-))
iboo
Lukáš skôr zoženieš strely (- dať si prebiť), alebo potom jedine z čiech. Lapua na Slovensku to je ťažký oriešok.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.