dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

AJD -Pomoc - diskusia

autor: Hunter308
pridané: 30.11.2010 22:27
zobrazení: 2 428
hlasov: 0

dobrý večer!

Ja by som sa chcel informovat ohladom cvicenia psa. Mám AJD jelenia červen ma 14 mesiacov,minulý týžden som bol s ním na SD a spravil to horko tazko v 3.cene.

Ja by som ho chcel dat do chovu.ale na to ho potrebujem mat v 1.cene.ako na nom badám tak sa mi zdá ze sa boji diviaka...Ked som s nim v pohone tak za srnami ide aj ich zabreše za dančou tiez ale za diaviakmi nie...ani za nimi nejde a ani nezahlasi..Ani zahasnuteho diviaka.Pri oplotku ho zahlási aj to len ked s nim niekto je. Potreboval by som od Vás radu ako ho naučit aby sa nebál alebo proste nech dúri.Dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Hunter308
dakujem za rady !mate pravdu,treba este pockat ten rok dva a potom sa uvidi
cosar
Može niekto poradiť kvalitnú chovnú stanicu naAJD, farba čierna s pálenim? Mám záujem o kúpu šteniatka v jari.
yegi
Ako píše andy,vo veku 14 mesiacov si na psíka moc náročný.Máš ho so SD,tak to využi a poľuj a poľuj a uč sa s ním,a on sa bude učiť pri Tebe.Nič nestratíš, ak ho uchovníš ako 3ročného.kynologii zdar.
andy8
Ahoj,v prvom rade gratulujem aspon k tej 3. cene,mohlo to byť aj horšie.Sám najlepšie vieš,aké disciplíny ste pokašlali,takže docvičiť,dotrénovať a pevne verím že o rok,dva to bude lepšie.Ja vidím problém práve v tom,že si sa skúšok zúčatnil skoro ,lebo 14 mesačný psík nemôže byť dostatočne utvrdený v práci s diviakmi.Z toho plynie aj tá bojazlivosť-opatrnosť.Chce to čas.V rámci výcviku samozrejme rázne odvolávať zo stôp iných ako diviačích,na diviačích zasa chváliť,povzbudzovať,robiť umelé stopy s diviačou raticou či kožou,a sem tam oplôtok,no nie často,aby mladému psovi diviak nezovšednel.Ak to v psovi je,úspech sa časom dostaví.Môj prvý kopov do 3-och rokov!!! tiež slabota,dnes má 7 rokov a potrhaný od diviaka bol už 6 krát.Jednoducho pes musí na niektoré veci dozrieť sám,a u každého jedinca je to rôzne ako dlho to bude.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.