Hovorí niekomu niečo meno Juraj Höher ? - diskusia
Je to už 10 rokov čo mi v Dubnickom kníhkupectve padol do očí titul SPOMIENKY POĽOVNíKA A LESNíKA.Kúpil som si ho vlastne len kôli tomu,že jeho autorom bol "nejaký"Juraj Höher.Jediné čo som o tomto človeku vtedy vedel bol fakt,že bol držiteľom vtedy ešte československého rekordu jelenej trofeje.A to celé desaťročia.Prekonal ho až známi Bojnický jeleň.Kniha je viacmenej autobiografická a mňa pohltila celého.Dokonca až tak,že po jej prečítaní som zistil telefónne číslo a zavolal priamo autorovi.Plný dojmov a emócií....Nikdy nezabudnem na náš prvý telefonický rozhovor.Trval hádam hodinu a ja som bol veľmi milo prekvapený srdečnosťou a ústretovosťou tohto vtedy už veľmi vážne chorého pána.Tešil som sa na druhý diel jeho spomienok a napokon som sa dočkal.Opäť sme spolu raz telefonovali,pozýval ma na návštevu.Tešil som sa.Po nejakom čase som ju chcel aj uskutočniť.Zavolal som,že si dohodneme termín.Ženský hlas v telefóne ma však zamrazil."Pán Höher v septembri zomrel."Bolo mi dlho veľmi smutno po tejto správe.Čakal som že sa v nejakých poľovníckych časopisoch niekto o tomto človeku zmieni.Neviem.Možno som všetko nepostrehol,ale do dnešného dňa som o p.Höherovi-podľa mňa naozaj veľkom lesníkovi nikde nezaregistroval ani čiarku.