dnes je piatok,  20. marec 2026,  meniny má Vítazoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:51,  dnes západ slnka: 17:55
huntingland.sk termovizia pixfra
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Dalekohlad nikon Monarch - diskusia

autor: orim
pridané: 9.10.2010 10:32
zobrazení: 11 979
hlasov: 0

Chcem kúpiť dalekohlad nikon monarch.Rozhodujem sa medzi 8,5x56 a 10x56..Vie mi niekto poradiť? mal možnost niekto otestovat tieto dva dalekohlady za šera? Je medzi nimi rozdiel?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
miguel81
Zdravím, má niekto skúsenosť s Monarchom 16 x 56 prípadne 20 x 56.
ferio
Fehir , nikon monarch 5 8x42 ,pouzivam uz asi pol roka , je uplne v pohode, neviem co konkretne ta zaujima...
Fehir
Zdravím chlapi, máte niekto skúsenosť s ďalekohladom Nikon Monarch 5 8x42 ?
kestrel1
nieco maju tu, ale neviem ci je to presne on: odkaz
pindo
Dakujem soson, napisem mu. Lebo moj dalekohlad ma ani nie rok, tak skusim to vymenit a ak nie tak pojde dole aj to druhe.
soson
Pindo napis postu nicku motaq - mne to zohnal
jozef
vlčiaskala tomu ver :) nápodobne
vlciaskala
mne to odpadlo po mesiaci tak som odtrhol aj druhe a mam pokoj
pindo
Vedel by mi niekto poradit kde by som to mohlo kupit. Alebo len sekundove lepidlo. Ma niekto uz s takymto niecim skusenost? Dakujem
lrentka
Mám puškohľad nikon monarch 2,5-10x56 maximálna spokojnosť pri streľbe na diaľku, ako aj na spoločných na štande na vzdialenosť 20m, k tomu sauer 202. Pred polrokom som kúpil binokulár monarch 10x56, výborný za šera(neskúšal som vyššiu tried zeiss, swaro), ktomu som dostal merač vzdialenosti nikon (kúpený v USA za199$). Uvažujem o kúpe fotoaparátu nikon. Binokulár som kúpil u nás za 317,-€
bracho
dakujem chlapci planujem si ho kupit dufam ze posluzi...
Jager68
Tiez som ho mal.8,5x56...spokojnosť.
findula
Monarcha mám čtvrtý rok jak triedr tak puškohled.Absolutní spokojenost
bracho
Cawte...ma este niekto skusenosti s tymto dalekohladom diiik...
Lukra
Páni mám ďalekohľad Zeiss Victory FL 10x56 som sním veľmi spokojný a teraz som kúpil otcovi Nikon monarch 10x56 DCF mal som ho na postriežke a veľký rozdiel nie je, to Vám hovorím z vlastnej skúsenosti sám som z toho bol prekvapený. Mal som ho ráno aj za šera-večer ,fakt rozdiel minimálny.Tu by som už neriešil žiadny conquest. Určite si kup 56 a na približení záleží od veku, ale ja som za 10 pretože ráno je to eňo ňuňo a večer min. rozdiel z zeissom. Má trošku tvrdší plast ktorý pritláčaš k očiam, ale ináč odporúčam.Čau
KrokodilGenya
Este pozor ohladom znacky Zeiss. Ako dnes skoro kazdy. Robia aj priemerne dalekohlady. Za cenu co za ne chcu-podpriemerne. odkaz Teda rada Conquest - kompletne. Dialyt a Conquest = Nebe a Dudy (-: Tym som sa nechcel dotknut Xwolfa. Proste za ne tolko trh pyta. A ludia platia.
KrokodilGenya
Zdravim. Rozdiel medzi nimi je. Ako popisali nizsie. V odkazoch pre jeho parametre. Za tie peniaze to nie je zly dalekohlad. Myslim tim cca 300 USD. Hoci ma vyraznu "farebnu chybu" - Chromatická aberacia. To by v sere vadit nemuselo. No ma horsiu priepustnost svetla (nie svetelnost) - co by uz vadilo- hlavne za sera. Ak by som ale mal dat napriklad: odkaz 350-380 EUR. Tak urcite nie. Urcite by som kupil ZEISS Dialyt 8X56 Cena 650-700 EUR (aj ked je to second hand) odkaz Proste a jasne je to sice Nikon ale je urobeny v Cine. A neverim, ze svoje (pociatocne) parametre si udrzi dlhsiu dobu. A po druhe, ze sa da dodatocne zrektifikovat. Porozmyslaj-za tie peniaze to stoji.
marci
Ja som si po odskušani nakoniec kupil 12x56 a som spokojný.Mám ho 2 roky.
Jager68
MAl som Nikon Monarch 8,5x56 aj 10x56...viac sa mi pozdaval 10x56.
Sokolik
Myslím si že na poľovačku, a hlavne za šera je lepší 8,5x56 lebo má lepšiu svetelnosť.
Sokolik
A potom toto: odkaz
Sokolik
Pozri si toto: odkaz

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.