dnes je piatok,  13. marec 2026,  meniny má Vlastimil,  spln: 3. marec 2026,  dnes východ slnka: 06:06,  dnes západ slnka: 17:45
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

sako alebo norma - diskusia

autor: mino111
pridané: 30.8.2010 12:05
zobrazení: 9 724
hlasov: 0

Ktore je lepsie na lov v 7x65R Sako Hamerhead alebo Norma Vulkan.Dik.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
bronzo
Reakcia na príspevok od pepko28, 3.6.2022 o 22:09
ak to bolo smerované na mňa tak ja žijem na Slovensku a nie som pretekár v chvastaní sa streľbou na 400m pomaly na straku ..možno na "straku na kole" .. ale každý sme nejaký, a niektorí jednoducho bez každodenného chvastania sa zrejme neprežijú ..ale to je zas iná rozprávka ..hlavne pre nich ...
hartge30
Skúšal niekto Fox classic hunter v 7x65R, fabrické či prebíjané?
pepko28
Reakcia na príspevok od bronzo, 3.6.2022 o 17:50
Kde žijete,na 200m dnes sa dá uplnene v pohode loviť,lenže treba zainvestovat do kvalitnej optiky zbrane pažby dialkomer,a hlavne strelivo prebijane,lisky bežné lovim od 200 do 400m,straky 200m,treba ísť s dobou,
bronzo
Dobré je práve to strelivo, s ktorým trafíš ... pokial trafíš s S&B tak je najlepšie to .... inak je toto len mlátenie prázdnej slamy a kupovanie si Maseratti namiesto Škodovky ... a pokial niekomu ide o to, doviezť sa do cieľa- tak je rozdiel iba v nadobúdacej cene ... ostatné sú iba také stupídne krčmové reči a čím sa jeden chvastá, to druhý popiera ... reči o poškodení, či nepoškodení zveriny patria do ríše rozprávok ... to by ste museli strieľať FMJ a to je nepoľovnícke pretože bez odtoku krvi budete zver hľadať so psom celé kilometre a možno to aj vzdáte ... takže rana musí byť poľovnícka ...naučte sa strieľať s poloplášťom, je jedno s akým a poznať výkon danej ráže ... trepaniny o streľbe na 200 a viac metrov si nechajte na streľnicu - inak si užijete veľa sklamania a zbytočne ťažkých /drahých/ chvíľ ..a hlavne ZBYTOČNÉHO utrpenia pre lovenú zver ...a na streľnici vám bohato poslúži FMJ
borza222
Obe majú veľmi slušný účinok a nepoškodzujú nadmerne divinu. Ale priklonil by som sa skorej na stranu saka kvoli nizsej cene a lepšiemu účinku.
Libcso
Ja používam do 7x65r Sako Hammerhead 11g., strielam to už pár rokov a za mňa veľká spokojnosť. Ulovil som s týmto kalibrom srnčiu, diviačiu aj jeleniu zver. Minimálne škody na mäse, na 90% ostali kusy v ohni, ak odbehli tak len pár metrov a aj to s dobrou farbivosťou. Patrón je to veľmi dobrý a zatiaľ neuvažujem o zmene.
Oliver86
Ahojte, prosím Vás, kto je z NR kraja a používa kaliber 7 x 65 r. Ak by ste boli ochotný mi napísať aké strelivo používate a predať mi 2 ks alebo vymením za prvy partizan, rws uni classic. Zisťujem nové možnosti sustrelu na gulovej kozlici 7x 65 r / 222 vo voľnom čase, keď sa trochu nudím a fakt sa mi nechce kvôli 2 nábojom kupovať celé krabičky... Ďakujem vopred ochotným spolukolegom
peho7
Norma oryx 11 gramove
Mrlian
Jagerko, to máš Norma Nosler Partition v kalibri 7X65R? Lebo v katalógu som ich nevidel. asi prebíjaš, že?
jono
Ja som v kalibri 7×64 používal sako hamerhid,je to výborne strelivo, teraz používam normu plastspets a sa mi zdá že norma je o niečo lepšia neznehodnocuje tak divinu ale výkonovo sú rovnaké.
jagerko
No ja osobne pouzivam Norma Nosler Partition a som maximalne spokojny. Dostal som 3 krabicky do daru tak preto inak pouzivam S&B poloplast a tak isto spokojnost takze moj nazor je ten ze ak mas dobre nastrelenu pusku tak zalezi len na tom co je za puskou:-) Chybil som s normou aj s bellotom.
lovec84
Mino či dáš Sako Hamerhead, alebo od RWS EVO či od Norma Vulkán, je jedno pre čo sa rozhodneš nič nepokaziš lebo sú to ozaj špičky v dannom kalibre. Kúp čo sa ti osobne najviac páči.
brandys
Ahojte.Používam do 30-06 S/B náboje Exergy 11,7 g,je to nová strela bez podielu oloveného jádra,strela s dutinkou uzavrenou hliníkovou špičkou.20 Ks nábojov stojí 32 euro.alebo používám tiež strelivo od Sellier & Bellot - PTS 11,7g Strela s oloveným jádrom je prekryta zpevňujícím pláštom a je zakončena polymerovým hrotom,20ks stojí 30 euro,nakupujem náboje v ČR na Slovensku je cena tejto kategórie nábojov o poznanie vyšia.Já som spokojný a to nepoužívam ani Normu ani Sako.Veľa štastia vo výbere nábojov.
Mrlian
No hej, výber je slušný, ale aké sú najlepšie? :)) sedmičkári poraďte.
Jager68
Každopadne je do 7x65R vyber streliva velmi velmi slušný.
Jager68
S tym EVO-m,by som si nebol taky isty, stiwi.
stiwi
od Vulkana je lepší Oryx, ale špička ladovca je RWS EVOLUTION
Jager68
miko to vystihol.Pozri si aj ine znacky.10,5g TIG teda ID od RWS je super.Mne sa v 7x65R osvedcil na diviaky.
pepies
Určite by som isiel do toho SAKA je to parada...
miko
ani jednou nič nepokazíš, vždy to bude lepsie ako Sellier & Bellot :D

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.