dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Celopažbená guľovnica - diskusia

autor: Pakôň
pridané: 10.8.2007 15:37
zobrazení: 8 054
hlasov: 0
Ktorá guľovnica je podľa vás krajšia.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
citulik
Do prírody a polovačku patrí drevo a nie plast.Plast tak do armády.Mne sa páči aj polopažba aj celopažba,hlavne že je pekné drevo a dobre udržiavané,nie príliš vyčačkané.Pokiaľ polopažba, tak na krátku hlaveň. Lovu zdar páni poľovníci.
Edu
Osobne sa mi veľmi pačia celopažebne guľovnice .Mám rad drevo nie plast aj keď fantázii sa medz nekladu .A oslovilo ma aj toto: odkaz
iboo
videl som robenu celopazbu na original polopazbovu gulovnicu, tych cca 10 cm bud vidis, alebo nie. jedine, co bolo zle, je ze celopazba je upevnena aj na konci hlavni a tak dlha hlaven 625mm proste musi kmitat pri vystrele. no ale bola na konci pazby upevnena a zbran proste rozhadzovala plus minus 15 cm na 100m. ved vyskusaj, a ked bude dobre tak si ju nechaj, to vevypocitas! teda daloby sa, len by som chcel vidiet toho, co sa na to da :-)
Dandy20
je to len vec vkusu a estetiky. mám aj,aj. osobne mám radšej celopažbu (mám 6,5x57).
lrentka
Celopažba na polopažbovú guľovnicu, chcem si dať vyrobiť, máte s tým skúsenosti? Problém je v dĺžke hlavne, ako to vyzerá?
tommi
ja mam celopazbu 8x57JS a je to super zbran...krasna rana bez spetneho narazu co si clovek vichutna...a vaha?lahucka gulovnicka...nemenil bz som.
pali1
Dago,svata pravda,mám 7/57,som veľmi,veľmi spokojny
Cilan
Farbiar to citit pleco nebolo myslene takze ma daky extra silny spetny naraz , ale na jej vahu ze aj tuto ked nosis pol dna na pleci tak to "citit" ale asi som to zle napisal
dano1955
nezáleží na kráse,ale nakvalite a kalibri.
dago
Vraví sa :
Keď si strelec stačí 5,6.
ak nie tak maj 30-06.
ak si stred stačí 7,57.
Ak si sa nenašiel tak nepoluj!
Farbiar
Cilan - od tej 6,5x54 že je cítiť plece ?? to si ma pobavil teda, kolega ju má, tak som ju zopár krát na strelnici próboval, a môj názor ? je ľahká a má mäkkú ranu , t.j. veľmi slabý spätný ráz !! ( čo vážiš tridsaťpäť kíl ? ) - potom skús 9,3x62 !
jano43
Je to len vec vkusu. Niekomu sa páči fara ,inému Mara...
Cilan
ja ma celopazbu 6.5x54 M.S. a aj ked som este moc ran nevypalil tak som s nou spokojny , pazbu vyrezavanu nemam ale chystam s ju zrenovovat , co sa tyka vahy tak som s nou spokojny aj ked aj z nej pleco citit ale uz som drzal ovela tazsie gulovnice v rukach a s polopazbou
MAX2
Je to vec názoru a osobného vkusu. Mám guľovnicu celopažbenú 6,5x55SE a taktiež polopažbenú 30-06. Obidve rád nosím do revíru. Na srnčie a líšky celopažbenú, na vysokú a diviaky polopažbenú. Váhovo som rovkaké kalibre neporovnával, ale ak tam je rozdiel, tak podľa mňa nie je výrazný.
Pakôň
fero ....klidni hormon
Pakôň
atila mne osobne sa pacia celopazbene aj ked som ich videl len na obrazku..ale su krajsie
Pakôň
fero ....klidni hormon
atyla13
No tak omylom to dal dva krát. No čo sa týka témy pačia sa mi aj celopažba ale musí byt pekne vyrezávaná , ale ani polopažba nie je zla . Niekto hovori že celopažba je ťažšia ? no nepovedal by som
fero
Ty nevieš čitať čo si napísal, keď zakladáš dve rovnake témy za sebou?????

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.