dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

Vystava psov - diskusia

autor: Racek
pridané: 17.6.2010 12:59
zobrazení: 3 775
hlasov: 0
Dobry den chcel by som sa spitat ci mi vie niekto pomoct,chcel by som ist na vystavu s Jagošom a Foxikom.neviete o neakej ktora by sa konala este tochto rkou??Dakujem velmi pekne.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
goret
Reakcia na príspevok od Ondrik, 21.5.2018 o 7:58
Približne týždeň pred výstavou vám príde návratka, resp. oznam kde si ju môžete stiahnuť. Po príchode na výstavu si s návratkou vyzdvihnite katalóg a katalógové číslo a vyhľadajte výstavný kruh. Ak prídete dostatočne včas pred zahájením posudzovania, môžete sa v kruhu prebehnúť a skúsiť si výstavný postoj. Posudzuje sa aj chrup (u psa aj semenníky), preto je potrebné, aby si jedinec zvykol, že mu to skontroluje cudzí človek.
Ondrik
Reakcia na príspevok od goret, 20.5.2018 o 22:51
presne na jeden deň som sa aj prihlásil
goret
Reakcia na príspevok od Ondrik, 18.5.2018 o 15:56
Na výstave sa posudzuje výzor (exteriér) psa vzhľadom na štandard plemena. Pes sa posudzuje v kľude a v pohybe. Mladší dorast je spestrením výstavy, kdeže ide o fyzicky nevyzreté psy. Ak tam teda idete, choďte, no úplne stačí na 1 deň a nie na 3.
lanus
Ondrík - Teória je tu : odkaz . Sučka musí vedieť chodiť na remeni i v súvislom rade t.j. keď má pred sebou i za sebou ďalších psov ; musí vedieť zastať na vyhradenom mieste resp.plošinke vo výstavnom postoji ; musí si dať prehliadnuť chrup a zmerať výšku . Najlepšie je keď prvú výstavu absolvujete pod dozorom skúsenejšieho psíčkára .
Ondrik
Dobrý deň. Prihlásil som sa s mojou farbiarkou na výstavu (Nitra 8-10. jún 2018 Agrokomplex Nitra) do triedy mladšieho dorastu. Vie mi niekto napísať ako to prebieha, načo mám šteňa ale aj seba pripraviť na takejto výstave? Budem vďačný za každú radu z praxe (priebeh, čo sa bude posudzovať, na čo si dať pozor) som v tomto začiatočník :). Ďakujem pekne za každú radu (kľudne aj do súkromnej správy).
Matulikk
pre uchovnenie slovenského kopova je potrebné: vyšetrenie na DBK(Dysplázia bedrových kĺbov) DNA test; Skúšky duričov v I. alebo II. cene (Hľadanie – 4, Durenie – diviak – 4, Hlasitosť – 4, Odvaha – 4, Čuch – 3); Výstavné ocenenie výborný alebo veľmi dobrý, na výstavách kde je pes starší ako 12 mesiacov; Bonitácia
goret
K valo7319, dnes o 9:23, na úvod áno. Po úspešných SD, však treba aj ocenenie z výstavy poriadenej klubom, po ktorej nasleduje bonitácia. Ak sa chceš zaoberať chovom už nemusíš byť členom klubu, ale mal by si byť a podobné otázky adresovať kompetentným osobám.
valo7319
To som si uz pozeral ak som to spravne pochopil tak vystavne ocenenie musi byt z vystavy ktoraje organizovana skj
lanus
valo7319 - Ak sa chceš zaoberať chovom musíš sa stať členom KCHSK ! Podmienky chovnosti SK nájdeš tu : odkaz
valo7319
Chcem sa opytat ked chcem uchovnit kopovku tak zucasnit sa mozem na vystave napr.(narodnych plemien alebo medzinarodna) a plati mi to alebo je potrrebne sa zucasnit na klubovej vystave? Dakujem
exc125
odkaz najblissia klubova vystava terrierov v nitre
bibasso
Ahoj, Racek mohol by si mi prosím ťa preposlať ten kalendár kynologických podujatí? Ďakujem
vlastimidurcik
Pozdravujem. Martin Ti poslal kalendár kynologických podujatí, tam je všetko. Však klepni do klávesnice. Máte tam v okolí 10.-12.9. Medzinárodnú výstavu psov v Prešove. Každý mesiac je toho dosť!
Racek
dakujem,,,,,pozeral som,,su dve tohto roku su,,,ale sielnica uz bola a dvorianky koly robote nestiham :((nevies nahodou neak inac mi poradit???
nugy
odkaz zoznam výstav najdeš tam a klubové na klubových stránkach plemien.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.