dnes je štvrtok,  12. marec 2026,  meniny má Gregor,  spln: 3. marec 2026,  dnes východ slnka: 06:08,  dnes západ slnka: 17:43
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

výkon práva poľovníctva - poistenie-zápis do Knihy návštev revíru - diskusia

autor: luza
pridané: 2.6.2010 22:21
zobrazení: 5 242
hlasov: 0
Priatelia, som zvedavý na Váš názor ohľadne zapísania sa do Knihy návštev revíru.

paragraf 52 noného zákona o poľovníctve pojednáva o poistení osôb vykonávajúcich právo poľovníctva.

paragraf 54 toho istého zákona pojednáva o evidencii návštev v revíri - zápise do Knihy návštev revíru - len so zbraňou.

Ako by sa v tejto súvislosti posudzoval prípad -napr:

- poškodenia auta spadnutým stromom počas indivdálnej poľovačky, alebo prikrmovaní, alebo

- fyzické poranenie počas stavby posedu , alebo prepiľovaní poľovníckeho chodníka.

Všetky tieto činnosti predsa súvisia s výkonom práva poľovníctva - musím byť aj týchto prípadoch byť zapísaný v Knihe...?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Edu
Je to otázka skôr pre právnika ,ako pre poľovníkov . Právnickú bezplatnu poľovnícku poradňu nájdeš i na tejto stránke ako i na stránke poľovníctvo.com a mnohých iných stránkach.Tam Ti odpovie právnik na takúto otázku . Keď ideš prikrmovať mal by si to zapísať do knihy ako i všetky činnosti ,ktoré vykonávaš pre PZ to je môj názor . Teda ak máš obavu že niečo nebude ok :-D
miko
nechcem zakladat novú temu, chcel by som sa spytat ci neviete preco sa neda dostat na stranku SPK? dakujem
hamr
páni kolegovia,myslíte si že "poistka"môže vyžadovať niečo nad rámec zákona ???
namor676
hamr, myslené podľa novej knihy náštev revíru ale ako som už napísal ešte som ju nevidel.
kvicko75
hamr,do knihy sa podla noveho pises aj ked ides obracat seno alebo stavat posed a nemas pri sebe zbran.Vraj koli poistke!!
hamr
pre namor676...čo to je za predpis či pravidlo "...podľa nového..."podľa ktorého sa vraj majú zapisovať do inej časti knihy návštevy revíru pre napr.brigádnické a iné účely? § 54 (1) nového zákona hovorí jednoznačne o povinnosti byť zapísaný v knihe návštev poľovného revíru ak sa v ňom nachádza SO ZBRAŇOU URČENOU NA POĽOVNÉ ÚČELY,okrem....
win243
Ak si člen SPZ, poistka platí aj na tieto prípady. Choď na SPZ. Napr. za zlomený členok na spoločnej poľovačke dostal kamarát 600 Sk... hanba. Veľa z nás nevie podmienky poistnej zmluvy.
jagrezbar
Presne ako napisal namor676.. ked si prelistuješ novu knihu navšev reviru tak to pochopiš..V knihe je to rozdelene.. činosti súvisiace s výkonom práva polovnictva ale aj činnosti nesuvisiace s výkonom prava poľovníctva.. a tam sa piše to prikrmovanie alebo stavba posedu.A ohladom toho poistenia som sa pytal v kooperative.. Je tam taka možnosť poistenia ale nevedeli mi dať bližšie informacie čo sa do toho zahrna a za akych podmienok,že vraj by to MUSELI naštudovať. Povedal som že nemusia a išiel som preč..Ale sa mi tak zda že sa tam zahrna iba to ked niekomu ty sposobiš úraz.No neviem to presne ale tiež by ma to zaujimalo.
namor676
Pokiaľ ideš vykonávať do revíru prácu súvisiacu s výkonom poľovníctva ale bez zbrane tiež sa podľa nového zapisuješ do knihy ale v inéj časti knihy. Ešte som nevidel novú knihu ale je tam na to určená časť.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.