Mobilom sa zver fotit nedá . Teda ak nám nepostačuje mazanica na ktorej je sotva rozpoznať čo vôbec na fotke je . Fotografia má tiež svoje pravidlá . Jedná sa o kompozíciu tvarov ,kompozíciu farieb použitie zlatého rezu a tretinovej kompozície . Formát fotografie je najvhodnejší 3:2 z hľadiska ľudského pohľadu ako i tlače . Technická kvalita fotografie kresba objektívu ,chromatická aberácia ,vinetácia sú tiež veci ktoré silne ovplyvňujú kvalitu fotografie . Správne nadstavenie fotoaparátu ISO ,vyváženie bielej ,clony,času atd . sa tiež ukáže na výsledku . Hlavným faktor ktorý ja považujem za maximum dobrej fotky je SVETLO !!! Svetlo je základná surovina fotografie . O svetle vo fotografii je napísaných veľa kníh. Nie nadarmo . Práca zo svetlom je tá najnáročnejšia. Na fotenie prírody je najlepšia zrkadlovka . Za dobrú cenu je napríklad Canon 1000D okolo 300€ + objektív jeden z najlepších na svete Canon 100 - 400 USM IS L .za 1300€ kto si nemôže dovoliť zaplatit toľko postačí mu sigma 135 - 400 ktorá sa v bazare da zohnať okolo 200 € . Treba však počítať s tým ,že fotenie zrkadlovkou vyžaduje určité znalosti ohladne fotgrafovania a fotky nebudu automaticky kvalitné . Okrem toho zrkadlovka ktorá mám objektív 400 je poriadna opacha . Kto chce fotoaparát maličký a skladný a pritom fantasticú kvalitu poradím compact Canon PowerShot G10
Nenechaj te sa odradiť zoom . Pri 15 mpix dokáže táto hračka urobiť rovnakú fotku ako compact 7mpix zo zoomom 18. Takže u mňa je práve Canon PowerShot G10
tým najlepším čo sa dá momentálne na trhu kúpiť v compactných fotákoch. Nadvláda Canonu je značná práve preto som si kúpil Canon i ja .
odkaz