dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

montáže kozap, Innomount poprípade ERA - diskusia

autor: pipo82
pridané: 10.5.2010 21:44
zobrazení: 9 809
hlasov: 0
sú spolahlivé?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
shoogo
Ahoj, ja mam 527 ale v .223. Mam tam pevnu montaz, tak som to uz kupil. Neviem ako to bude u 7,62x39 ale zaver pre .223 je strasne kratky a keby bola montaz nizka tak zaver neotvoris lebo sa oprie o tubus. Inac na S202 mam leupold QR a spokojnost. nastrel drzi.
maty
viete niekto poradiť montáž na cz 527 carbine(7,62x39), ktorá aj po zložení a opätovnom založení drží spoľahlivo nástrel, samozrejme takú, ktorá po zložení puškohľadu umožňuje streľbu cez mechanické mieridlá, dík
pepies
Hujer ked chceš podrbkať puškohlad,Kozap montáže sú tá najskvelejšia voľba,myslim si že v tejto firme doteraz nepochopili aké základné kritéria má montáž splňať....
hujer
Zdravím vás páni ma niekto skúsenost s touto montážou neviem či to drží nástrel...Rýchlo upinacie krúžky alfa od kozapu...chcem to dat na 8....dakujem za odpovede.
zdenekparc
Dobrý den. Používám montáže Recknagel Era-systém schwenk. Mám šínu s kroužky na puškohled i samostatné šíny na kolimátor a noční vidění. Jsou to absolutně spolehlivé montáže, se kterými jsem neměl jediný problém. Proto by mě zajímalo co napsal Traper 1, že mu schwenk-montáž odtrhlo. Vůbec nevím, co si mám pod tím představit.
Durell
No parada - tak to funguje jak má. Potvrdilo sa staré " ak to nejde silou máš malé kladivo" nie vážne musí to mať dobré napruženie a potom sa to dobre vymedzí a drží to.
kody
Tak snad je po problému. Zkoušeno na 50m bez nastřelovací stolice. První tři rány jsou v pravo, pak jsem sundal a nandal montáž a dal další dvě, to jsou ty co se dotýkají středu. Neprováděl jsem žádnou korekci, šlo mi jen o držení montáže. Použil jsem Geco TM 10,7g.
kody
Ano takto to vypadá. Zvětšil jsem tuhost upínání, dotáhl aretovací šroubky. A pokusím se s tím zítra dát ránu. Potom bych kdyžtak řešil problém co popisujete například půjčením jiné montáže. Všem děkuji za snahu pomoci, cením si toho.
lanus
kody - Ak to vypadá takto : odkaz tak sa montáž upína do hlavňovej objímky ; upínacie zahĺbenie nemá jednoduchý tvar a akýkoľvek minimálny rozdiel môže spôsobiť nedržanie nástrelu pri opätovnom nahodení . Bolo by zaujímavé sledovať či sa nemenia otery na dotykoch po "nadýmení" resp. po aplikácii tušírovacej farby .
kody
Merkel B3 upíná montáž jako Blaser přímo na hlaveň , takže se neupíná do duralu.
Durell
Kody - myslím že mohlo.
lanus
CZ 550 má oceľové púzdro záveru (teda aj šínu pre montáž) a dlhú základňu na rozdiel od Merkel B3 ,ktorá má baskulu duralovú a podstatne kratšiu základňu . Treba skontrolovať kvalitu dosadacích plôch a prípadné vady odstrániť ako aj zväčšiť tuhosť pred-pruženia upínacích segmentov .
kody
Ještě jsem to znovu rozebral a podle návodu usadil. Jediné co mě napadlo, že by mohlo dělat problém je aretační šroubek z té delší strany, je tam nasunutá kovová tyčinka a pak až ten červík. Oboje je do špičky a nemají tak mezi sebou skoro žádnou styčnou plochu. Mohlo by nedostatečné utažení té aretace dělat takové rozdíly?
Durell
Ten inoo mám v podstate identický system len na CZ 550. Mne to drží. Myslím že je dačo volnejšie ako má byť- tie kolíčky keď zatláčam tak radšej cez iný tvrdší predmet ako priamo prstom . Nejde mi to do hlavy - to sú výborné a kvalitné montáže. Skús to ešte pritiahnuť.
traper1
Zdravím. Recknabel lištu som videl na ytube, kde mala okrem otvorov na šrauby i ďalší na kolík (jedná sa hlavne o Tikku) Tu v predajniach som nič podobné nevidel..(mne schwenk- montáž odtrhlo) Reck. lišta s tým kolíkom by sa určite nepohla, ale bohužiaľ... Tie lišty používa i americká armia, takže je odskúšaná(mys. tá s kolíkom) Čo sa týka krúžkov, podľa mňa sú naj. oceľové s gumenými vložkami, myslím, že Švédi, Fíni to robia. Už sa mi stalo, že som pretlačil tubus puškohľadu.
kody
Ještě druhá strana
kody
Montáž jsem vyfotil, je jednodílná. Postupoval jsem dle skromného návodu, kde akorát uvádí, že se má utahovací moment nastavit tak, aby šlo vytlačit křidélka montáže pomocí kolíčků z druhé strany.
Durell
Delená , alebo v kuse?
kody
Zbraň je Merkel B3, montáž je pro šínu Zeiss. Po sundání a nandání se bod posunuje až o 8cm na 50metrů, různým směrem. Po korekci už nástřel drží ale jak ji zkusím sundat, začínám na novo.
Durell
Na akej zbrani ? O kolko sa posunie ?
kody
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s montáží innomount? Nevím zda jsem ji správně seřídil. Postupoval jsem dle návodu ale po sundání a nandání se mi posune bod zásahu.
Turbiak
Ako vhodna alternativa je aj tato picatinny lista odkaz , nie je sice QR ale zase je to pevnejsie , univerzalnejsie a lacnejsie :) clovek si moze dat QR kruzky ak uz silou mocou chce davat optiku dole , resp. ju menit za kolimator..
dusab
Innomount su kvalitne montaze a urcite vhodne aj na kalibre 9,3.
Igor43
montáže Innomount - Zdravím Vás, priatelia. Máte niekto praktické skúsenosti s týmito montážami? Ako držia napr. v silnejších kalibroch. Zaujíma ma najmä kaliber 9,3x62.
Bogdan
Na kulobroku IŽ 94 .308Win/12-76 jsem měl jednodílnou montáž od Kozapu a byla spolehlivá a držela bez problému nástřel i když broková rána z té 12 byla dost silná. Nyní mám na CZ 550 FS 7x64 od Kozapu lištu WEAVER a taky je spolehlivá. V prudkém kopci mi na mokré větvi v trávě ukouzla noha a já se svalil na flintu a nástřel drží.
lovecccc
Napriek občasnej kritike -sú úplne spoľahlivé. Problémy poväčšinou nastávajú - ked sa domáci kutil snaží montáž zmontovať sám bez použitia dôvtipu - čiže poskladá a potom sa tam nasilu napchať kuker bez dopasovania prípadne neodhadne silu dotahovania imbusovej skrutky a strhá závit alebo 6-hran. Treba to to pekne všetko a hlavne s citom podopasúvavať . Má ju kopa známych - bez problému.
kleco
ano spolahlivo drzia nastrel

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.