Edu ďalej píše: "Dnes sa debatuje strašne o globalnom oteplovaní ok ale globálne oteplovanie je prirodzený jav nedá sa zastaviť možno spomaliť .Po globálnom oteplovaní príde doba ľadová to sa stalo na zemi už miliony krát."
Edu tak toto je fakt perla; kým vedci vo svete vynakladajú spústu energie na seriózne závery, ty máš vo všetkom jasno. Áno, ľadové doby tu boli, aj keď nie milióny, aj medziľadové tu boli a my sa podľa všetkého v jednej nachádzame; ak chceš, aj ti ich vymenujem, len nepamätám už, ako sa to správne píše, ale v štvrtohorách boli 4 doby ľadové - Ginz, Mindel, Ris a Wirm; medziľadové doby sa volajú podľa názvov ľadových dôb, ktoré im predchádzali a následovali, napr. Ginz-Mindel...
vedci majú veľmi vážne dôvody sa domnievať, že súčasné oteplovanie je schopné vyvolať následné globálne ochladenie - sú o tom zaujímavé štúdie a modely a bohužiaľ je v tom silná logika, pričom exaktne zistili, že prechod na dobu ľadovú - neviem ktorú - trval len cca 10 rokov; teoretické modely však poukazujú nato, že prechod do doby ľadovej môže byť tak prudký, že môže nastať aj v priebehu niekoľkých dní. Na globálne oteplovanie, ktoré je čiastočne aj prirodzeným vývojom na Zemi, má silný vplyv činnosť človeka - skleníkový efekt, ktorí mudráci typu Klaus považujú za výmysel rovnako, ako pred 30 rokmi mnohí pochybovali o následkoch ozónovej diery a dnes kvôli nej o.i. predčasne umiera kopa ľudí...
takže ja osobne by som taký optimista ako si ty nebol, ja len dúfam, že mňa sa megaprúsery, čo čakajú túto planétu, veľmi nedotknú (dúfam, že si si povšimol, že prúsery tu už sú, častosť a rozsah prírodných katastróf sa neustále zvyšuje; kým ťa nevytopí alebo ti neodnesie strechu, stále to bude niečo, čo sa "kdesi" stalo no teba sa netýka; takto to my ľudia väčšinou vnímame
ja chápem, že fórum je aj zábava, ale pri tak vážnych veciach treba buď byť vážny, alebo dať jasne najavo, že robíme humor, tu ale čierny...