Heming hunting
dnes je štvrtok,  2. máj 2024,  meniny má Žigmund,  spln: 24. apríl 2024,  dnes východ slnka: 04:27,  dnes západ slnka: 18:58
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

hladam obrazy - diskusia

autor: off zberatel
pridané: 4.3.2010 12:36
nema niekto na predaj obrazy od k.sovanku? urcite sa dohodneme
počet zobrazení: 3 221
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia
 

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off cita, 11.3.2010 o 21:12

Soused má pár Sovánků, třeba se dohodnete. On by ale asi raději koupil, než prodal. A kdyby byl volný nějaký hluchánik, taky bych měl zájem ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off zberatel, 8.3.2010 o 10:32

Tak vo vsetkom je to ako ste povedal VEC NAZORU, ja som Kezmarcan a kupujem relativne zbieram obrazy od vsetkych kezmarskych maliarov zo zaciatku min. st. ked ze Sovanka bol tiez Kezmarcan a vasnivy polovnik a jeho tvorba smerovala prevazne k polovnickym nametom obrazy sa staly majetkom hlavne ludom blizkym k prirode a polovnictvu. Preto aj ja som oslovil hlavne tychto ludi lebo viem ze min. 80% obrazov su v ich vlastnictve. Co sa tyka kvality danneho diela u mna nerozhoduje kupim vsetko od krajinky, zver aj sv.obraz ked je od neho potom sa uz len treba dohodnut na spravnej cene, lebo ako viete nie vsetky obr. maju rovnaku umelecku hodnotu. Co sa tyka Moussona tak mam tu cest vlatnit aj jeho diela a celkom s vami suhlasim, ze ceny su nadhodnotene a to riadne, ale ceny tvori dopit a ten je po Moussonovi riadny, tak ze v konecnom dosledku ceny vyhnali hore preve jeho zberatelia. Dik za nazor. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off laik, 5.3.2010 o 19:02

Bez urážky. Je to vec názoru. I keď meno je istou garanciou, predsa obrazy sa nekupujú, ako ND pre autá od známych výrobcov na dobierku z katalógu.
Obrazy by sa asi mali kupovať tie, ktoré nás oslovia, očaria, majú v sebe silu, ktorá nás núti sa k nim vrátiť a presvedčiť nás, že sú to tie, ktoré chceme. Obrazy sa zvyčajne nekupujú na prvé videnie.
Autorské výstavy, resp. predajne s umením by sme si mali prejsť nie, ako jedálny lístok v poslednom stĺpci vpravo, ale bez cenoviek, prípadne mien autorov /v predajni/. Až potom u tých obrazov, čo nás opätovne oslovia, prehodnotíme, či na nich máme a či sú hodné tej ceny. Istý systém by mal platiť vo všetkom.

Pozn.

V našom regióne začiatkom 20. storočia pôsobil J.T.Mousson.
V odbornej publikácií Moderného umenia na Slovensku v 20. storočí, sa mu ušla až jedna veta, chrakteru
...provinčný maliar, vyyštudoval AVU v Budapešti, pôsobiaci v Michalovciach..., . Určite si toho zaslúžil trochu viac.

Dnes sa jeho diela na aukciách predávajú v cenách od 1.000 do 10.000 eur, často drahšie, ako národní umelci. Netvrdím, že tú hodnotu majú /mnohé z nich, ktoré sú majetkom ZM v Michalovciach a iné, som mal možnosť osobne vidieť počas ich reštaurovania v Zemplínskom múzeu v Michalovciach v 70. a 80. rokoch min. storočia p. Saloňom/, či na súbornej autórskej výstave vo Vsl. galérií v Košiciach.
I keď platí zásada, že hodnotu tovaru určuje trh, je to niekedy pritiahnuté za vlasy. Teraz sa nekupujú jeho obrazy, ktoré sa nám páčia, ale sa kupuje MOUSSON.
I keď priznám, že mnohé obrazy od Sovanku i Moussona sa mi páčia, určite by som nekupoval ich obraz, ktorý ma neosloví.
No bolo to tak v minulosti, je a asi tak aj bude v budúcnosti. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov