dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

Skusenosti zo strelivom SaB s označením HPC? - diskusia

autor: lukxus
pridané: 13.2.2010 16:22
zobrazení: 3 683
hlasov: 0
Aké máte skúsenosti s tymto strelivom oproti SPCE?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
jono
lukxus ja som niekedy strieľal v 7×64 SPCE pri horšie umiestnenom zásahu sa mi zdali slabšie zver dosť odbiehala
a podohľadaní ešte žila,pri dobrej rane to bolo ako tak,teraz
používam sako hamerh. a tam aj pri horšom zásahu zver
neodbieha,čo sa týka HPC raz srnec rana na mäkko bol úplne
vyvrhnutý a raz teľa rana na komoru bolo prestrelené a ostalo na mieste ak máš o nich viac skúsenosti tak napíš
lukxus
ja viem ze to su najhorsie naboje na trhu , ale nikdy mi zver po zasahu este neusla. Ani diviak. no neviem...
stevo742
ja som ho vyskusal raz v mojej 308 na jelenicku asi na 40 m katastrofa potom som ich vystrielal na terc,obidve lopatky som musel dat psom to bola jelenicka na rozdelenie takze ma aj partia pochvalila
fechy
mohu poradit? nikdy si na lov nekupuj náboje SellierBellot, neznám nic horšího, mockrát jsem se s nimi natrápil, když jsem musel dohledávat zvěř střelenou na komoru i více jak sto metrů, mám na mysli vysokou a černou, střílel jsem na šmolu na nějakých 50 kroků, po ráně ihned padla, v zápětí se postavila a utekla, dohledal jsem ji až se psem po více jak sto metrech, nikde žádná barva, střelena přesně na komoru, dnes si kupuji pouze střelivo Winchester supreme CXP2, i nepřesná rána, např. zadní komora, a zvěř neodejde více jak dvacet kroků, kolikrát už neudělá ani krok, zvěř se netrápí, zvěřina není poničená
iboo
do 7x64 odporúčam Hornady, fabrické nemajú takú vysokú cenu a tiež sa to bude hýbať do 40€ za krabičku. Ale ako xwolf napísal, Nosler Accubond je asi TOP.
pepies
Prestne ako ti napisal Xwolf radsej si kup tie SAKO aj ked krabica stoji 1400skk a budes maximalne spokojny...
xwolf
Je to HNOJ s velkym H. Spolu s SPCE absolutne odpad z produkcie S&B. Vlastne skusenosti spred rokov.....zial. Ked chces silou-mocou lacny fabricky naboj,skus PP so strelou GROM. Presnost neviem, ale gula funguje celkom obstojne. Alebo sa na to radsej vykasli a bud kup kvalitne strelivo, prip. si daj nieco prebit podla chuti. Ked nestrielas rocne 500+ nabojov, tak ta to nezruinuje. Na prebitie do sedmicky je super volba napr. 10,4g Nosler Accubond. Z fabrickeho streliva napr. Sako Hammerhead 11,0g.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.