dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

AJD hlasitosť - diskusia

autor: namestnik
pridané: 12.2.2010 11:04
zobrazení: 2 237
hlasov: 0
Zdravím,
mám 7mesačnú fenu ajd, je hlasitá na stope zajaca, srnčej, nie však vysokej, včera mala prvý kontakt s čiernou, v oplôtku, samozrejme len cez plot, jej reakcia bola viac menej rozpačitá, záujem bol, avšak nie trvalý, chvíľami odbiehala a najmä nebola hlasitá...predpokladám, že to chce čas a pevne verím, že sa prejaví..
ak máte podobné, alebo iné skúsenosti, budem rád ak ma ukľudníte, prípadne poradíte ako na to..vopred ďakujem, lesu zdar

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
erik70
Každý psík je iný...tvoja sučka je ešte šteník, ktorý sa bude vyvíjať a dozrievať. Niekedy to trvá dlhšie a niekedy kratšie...ale pri správnom vedení to určite pôjde iba k lepšiemu. Musí mať dostatok podnetov - chodiť s ňou do revíru, do obory, keď sa uloví diviak tak ju nechať očuchať, pošklbať, vyhecovať ju k tomu štekaniu...A sám budeš vidieť ako sa lepší a ako si spája súvislosti...A hlavne ju správne motivuj a do ničoho nenúť...uvidíš, že ti bude robiť iba radosť. Pri neúspechoch to hneď nezabaľ ale hľadaj tú správnu cestičku...Držím palce.
dlbvvp9
Ja mám tiež fenku AJD, ma cez 2 roky. S hlasitosťou problém nieje ani v pohone,ani počas dohľadávky. Akurát nehlási zhasnutú zver (totálny nezáujem). 7 mesiacov je ešte skoro, určite sa to spraví.
zalesak
žiaden stres bude to v pohode všetko potrebuje svoj čas, ja fenka to pochopí na srnčiu stopu ju nedavaj ale ju karhaj a ostatne stopy pohoda ale diviaka vychvaľuj a častokrát aj treba sledovať. najčastejšie s ňou choď na diviačie stopy a nechaj ju tu stopu sledovať potok ak budeš chceť ukočiť tak vychváľ a odober zo stopy ako farbiara. A to že vysokú nehlási nič sa nedeje bude neboj, zajac a srnčia ma na psí nufák najviac draždiveho pachu a preto to tak rad durič aj sleduje.
Rinko
martinbb Ti poradi,aj uteší,tak ako mne.
nightcrawler
ADJ neni jezevcik, v 7 mes. je brzo.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.