dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

Biely oblek - diskusia

autor: lupoz
pridané: 8.2.2010 18:45
zobrazení: 5 657
hlasov: 0
Viete my poradit kde sa da pozhánat čisto biely oblek aj z kapucnou.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Edu
V nemocnici , v cukrárni , v kuchyni a tak .
orol
To máš pravdu, ale ako dočasné oblečenie, kým nekúpi orig. poľ. to môže veľmi dobre poslúžiť, obzvlášť to pončo - pekne ušité - zošité. Keď pôjdeš z domu, pôjdeš v peknom - poľovníckom zimnom oblečení. Pončo budeš niesť v kapse a dáš si ho navrch len v revíri a tam, kde potrebuješ. Aj tak je to len viacmenej na posliedku a pri nej potrebuješ hlavne zmeniť - rozložiť siluetu, pri približovaní sa napr. k líške. Samozrejme biela farba urobí, pokiaľ je sneh tiež svoje.
jozefpetr
nepolovnicke
orol
Ja by som volil v prvom rade nešuštivý materiál a nelámavý ( na mraze ) , čo sa o kdejakých lakýrnických, hutných a pracovných bielych kombinézach nedá nedá povedať. Mal som zo tri také kombinézy, ale stálo to za hovno. Je to síce pekné, ale tenké, trhá a láme sa to a hlavne to nedýcha. Spotíš sa ako kôň. Najlepšia je podľa mňa bavlna, resp. mäkké látky. Kým nezoženieš profi biely "oblek" pre poľovníka, obleč si zatiaľ doktorský plášť, alebo šlohni:-)D v reštaurácií dva - tri biele obrusy a krajčírka Ti urobí pončo. Ak chodíš len sám na líšky, smiať sa nebude nik. Naviac, oblečieš si to až v teréne :)) a kapucňa Ti je na dve veci:-)) Ty potrebuješ nie len vidieť, ale aj počuť. P.s- preto som napísal, že šlohni, lebo Ty píšeš, že kde sa dá pozháňať, miesto kúpiť :-))
jagrezbar
v obcode s pracovnymi odevami.. pouziva sa to elektrarnach a je to antistaticke a nepremokave, stoji to par eur
Hejkal
tu máš dobrý :) odkaz
orol
To chceš na svadbu, alebo na čo??? Tu som videl jeden slušný: odkaz
22
dasa kupit v kazdom polovnickomm obchode
lesnica1
videla som to v Tescu za 4-5euro :-)
ray20
kym si vyberieš už nebude sneh :D
sifo
kup si oblek - kombinezu co pouzivaju lakernici je cisto bieli a stoji par eur
lupom
víšku183,váhu85,potrebujem to aby som lepšie splíval z prírodou.
KrokodilGenya
Ahoj lupom.

Aku mas vahu a vysku a na co to potrebujes.

?
ray20
normalne mam rozkladaciu sedacku sadnem na to prehodim plachtu cez seba a je to alebo si z tej plachty urobim zaštitu a ked chodim zviazem po sirke rohy hodim na seba a chodim netreba mi viac bez srandy nechodis ako snehuliak kym niesi v reviri a plachtu nahodis ked sa ta uz nema kto zlaknut :)
lupom
dík za radu a to stou plachtou si myslel vážne alebo si len srandoval.
ray20
no lahtijagt aj jack pyke a este tie finske harkilla ci jak stoja tenke bundy 7000 na koruny akurat su 3d ale aj 2d su drahe ako svina :)
lupom
ray20 ja som pozeral oblek na us army tam boli podstatne lacnejšie tie čo píšeš musia byt dáke značkové.
ray20
lupom ale sa priprav ak budes objednavat v polovnictve alebo kupovat oblek napr jack pyke alebo lahti jagt za komplet nejakych 300-400 eur
lupom
dakujem všetkým za radu kde sa dá kúpit ten oblek,a tie komentáre o polovačke na líšky bolo to zaujímavé čítanie člove sa dozvie niečo nové od skúsených.
ray20
no nič ja to uzavieram odpovedou na otazku biely oblek sa da kupit alebo aspon objednat v kazdom polovnictve a alternativne formy bieleho obleku aj inde :) howk dohovoril som. a este kapitanov dennik dodatok sniper ked vraviš o planoch chovu a lovu poznas plan chovu a lovu II? liška ti ten plan zničí ked budes raz hospodar v polnom reviri s hlavnou zverou drobnou budes biť líšky hlava nehlava aj ty inak si nezapolujes lebo ti zlikviduju cely prirastok a teda aj odstrel a k vyuzitiu obleku hunter postriežka sa da vykonavat aj inak ako z posedu nebudem na kazdom mieste stavat kazatelnu kde chcem posediet a tam prave ten biely oblek
posed33
hunter pekne si to napisal : ))
hunter65
Skusim to este raz.
1. v povodnej teme nie je o liskach nic a mal som dojem ze sa tu bavime o love ako takom. Inak chlapec ani nechce lovit.
2. Kedy taky oblek vyuzijem? Spolocna - nie tam musim mat podla poslednej legislativy signalmu vestu, resp asponu stuhu, ci ciapku. Posed - urcite nie - zbytocne. Ostava posliedka - ak ma v tomto oblekku zver nezahliadne - a ja som prisiel na lov s umyslom podla planu lovu (podotykam je zima a vsade kopa snehu) zver co nelovim ma zbada tazsie - nerusim tj obrovske plus, zver co lovim, ma zbada tazsie a mam viac moznosti zasdit tu spravnu ranu.
Stale mi nedochadza kde mate problem ludia?
Ja osobne to nepouzivam, ale ani neodsudzujem a prebac bystricka nenazyval by som to tak ako ty, ale je to Tvoj pohlad na vec. Este ze sme kazdy iny. Nic v zlom.
Vsetko ostatne plati aj co sa tyka cuchu (inaze by som mal dobry vietor a ja ho mam lebo vim prst naslinit ci pirko pustit :))
sniper100
Hunter presne si napísal čo som chcel aj ja - moje slová. A idem loviť líšku, tak ju idem loviť nie sa s ňou naháňať, lebo viem prečo ju idem loviť. Ak idem loviť výradový kus zveri tak je dobré ho čo najskôr a efektívne uloviť. To je selekcia a plán chovu a lovu. Tu niesme amerika, že lovec a zver, kto z koho a dajme šancu. My by sme mali byť v prvom rade "chovatelia", ktorý keď určí, že toto a toto treba vyradiť tak treba vyradiť. Tu je to o pláne, ktorý treba plniť a ak už viem čo a prečo treba uloviť, tak prečo mu mám dávať ešte šancu? Nieje to na hlavu?
ray20
hunter gulovnica je velke plus pre lovca a hlavne optika ale nezabudni že líška ta zbadá na volnej ploche na 500 metrov bez problemov kym zdvihnes tu gulovnicu a v lese na tak daleko nevidis a ked strelis gulka chyti 150 konarikov takze sance ma stale velke aj ta zver keby sancu nemala nerastli by stavy vsetkeho kazdy rok
hunter65
O akych sanciach tu hovorime, ked na 200m z posedu z opretou puskou (su borci aj na 300) strelis s gulovnicou lovenu zver. Nieco mi uslo? Nejaka sanca?
Polovnik je aj lovec, a ak si starostlivo a z rozvahou vyberie, potom je uz naozaj spravne urobit vsetko co sa da, pre upesny lov a hlavne eticke usmrtenie prvou ranou, nefusovat, nedostrelovat. Ak je tu niekto kto ma nieco proti je to jeho nazor, ja mu ho neberiem ... hovorit o sanciach ak mam v ruke gulovnicu?
Poacher
Bystricka - keď vymrzneš vonku niekoľko hodín v mraze a vetre a úspešne navábiš lišku, alebo ju aj vyčkáš a ona Ti zmizne preto, že nemáš biely oblek, veľmi rýchlo prehodnotíš svoje priority a zo zdrojov je predsa tiež jasné, že aj naši predkovia využívali maskovacie prvky, hlavne pri love líšok a škodnej.
Rinko
Plne suhlasím s rayom.Vo vsetkom.
ray20
o tu plachtu o tej som cital v knihe nejakej od pana co to pouzival po vojne takze to nie je ziadna moderna novinka
ray20
zver ma sanci dost aj ked sme v bielom obleku ona ma cuch sluch je v criede cize ta vidi 10-20 oci a lisku no ta ma vsetko lepsie ako clovek cize sance su skor 70:30 pre lisku oblek neoblek radsej budem chodit v bielom ako krmit pod posedom a buchat tam diviaky ako sapraktizuje bez ohladu na obdobie nudze
Rinko
To potom bystricka aj napr. v lete by sme mali behať v krikľavom a nie zelenom?Aby zver mala rovnaku šancu?Ja to síce nepraktizujem,ale biele maskovanie v zime beriem,najmä keď sa jedná o lov líšok.A to si myslím že som v poľovníctve dosť konzervatívny.Ale každého vec samozrejme.Pozdravujem.
bystricka
jasnacka.o.k
lupom
bystricka dik za tvoj nazor ,ale ja nie som polovnik ani zver nestrielam,chcem sa len priblížit a zblišia ju fotit.
bystricka
ja si myslim, ze polovacka v takomto prestojeni, uz nie je polovacka, ale iba bohapuste prekabatenie zveri v snahe sa jej zmocnit, je to hlupy vymysel, skus ulovit zver tak , aby ste mali obaja rovnaku sancu, aj ked nehovorim, ze je to zakazane, u mna maju polovnici v takomto karnevalovom prestojeni velke minus....iba moj nazor
polovnicok
odkaz Dobry vyber.
hunter65
Skus Army shop. Vojaci to maju bezne vo vyzborji a dobry Army shop by to mal mat, alebo vediet zohnat.
ray20
ja si len prehodim plachtu postelnu a bielu kuklu
marosko
Kúp si biely overal v potrebách pre remeselníkov, najväčšie číslo.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.