dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Jagterrier - diskusia

autor: lukxus
pridané: 22.1.2010 15:08
zobrazení: 10 600
hlasov: 0

Všetko čo sa týka jagteriera, jeho povahové vlastnosti, chov výstavy, skúšky atď.....

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

majorec
uplne s tebou suhlasim bystricka nakolko mam doma dvoch jagosov a ja si to ani len nechcem predstavit ako by to doma vyzeralo.luxus ja ta od toho nechcem odradzat ale skus si prestudovat povahove vlastnosti tohto psa.
reagovať dať hlas

zoradiť
Polovnik16
Jagdterrier - Jeho výchova,povaha,správanie sa na spoločných poľovačkách
laik
Mať psíka v byte, iba zvýši Tvoj čas s ním a získaš tým jeho max. porozumenie a poslušnosť. Na strednej škole som mal sučku v byte, počúvala na slovo a v revíri som nepociťoval žiaden nedostatok, skôr iba plusy.
LuboT
dík yegi :) to som skúšal a hlásila v pohode ... :) len škoda že nehlási teplé stopy .. na stope hlási len keď pred sebou vidí zver
yegi
Racek, aký starý je psík?lubo, hlasitosť sa robí na zajacovi,nie králikovi.musíš sa prejsť po roli,nájsť zajaca a nechať ho prehnať psom,aby hlásil.potom skús nechať psa sliediť po zajacoch,nech nejakého sám nájde a šteká na stope,aspoň 2oom.
LuboT
zdravím .. potreboval by som radu .. chystám sa na skúšky hlasitosti (králik) s mojou jagdteriérkou .. ale neviem čo mám od tých skúšok očakávať ? .. fena králika v klietke hlási, čo obnášajú skúšky hlasitosti ? ďakujem
Racek
Cita Vdaka,chodim tam casto,,ale tekeho som tam, nenasiel,cize musia ich pred vytsvou,a tak podobne upravovat,,,,,uz som aj ja svojho troska upravil,,,,,,,,dufam ze dobre:)
Jgt se v podstatě neupravuje. Vyčesat, příp. lehce střihnout na spodku prutu apod. Je to dané konkretním jedincem. Podívej se na obr. chovných jedinců ať už na stránkách slovenského, moravskoslezského, nebo českého klubu a uvidíš poměrně velkou variabilitu jedinců.
Racek
dikes:))takze ked ma trosku dlhsiu tak musi ist pod noznice:)???
zabka
oprava ;-) hrubá srsť s fúzikom.
zabka
Skús pozrieť odkaz nájdeš tam všetky potrebné info :-), ale na výstavách sa uprednostňujú hladké s fúzikom.
Racek
uprava jagteriera - nevedel by mi niekto pomoct....mam jagosa a chcel by som s nim na vystavu,,,ale nikde nemoze najs aka dlha je u nich pripustna dlzka srste,ci su tam neake limity??? vopred vemli Dakujem
lukxus
Dakujem vám za názory. Viem akú ma povahu jagterier , poznam len ludí ktorí ho mali vonku. Viem že to nieje žiadny domáci maznáčik, ma ostrú povahu. V byte to bude asi vec výchovy. Dík za ohlasy.
bystricka
bundes, myslim si, ze v niektorych pripadoch mozes svojou vychovou prispiet k spravaniu psika,ale nie vo vsetkych, nieco im do vienka dala priroda v genoch, mozem sa snazit kolko chcem....
bundes
Jo holka co mu dovolíš to dělá.
bystricka
chlapci, ja mam doma len jorkyho a co ten narobi za bordel, velmi ostry psik, jagos nema daleko od neho
Racek
ja mam jagosa vonku,a ma sam o sebe nieco v sebe,lebo potrebu robi len na jednom mieste,nikto ho k tomu neviedol....myslim ze by sa to dalo,,,,,a ked nemas inu moznost,tak co uz,,,,ale potom bude troska "pansky"nebude tak dobre znasat chlad:(......
lowec
odkaz />

to je odkaz kde sa rozoberá téma pes v byte....a názory,výsledky .
laik
Ja ho mám vonku, ale teraz pri tých silných mrazoch /je trochu prechladená/, som mal sučku tri noci na odpočívadle do pivnice, ale sa ani nepohla, nezašpinila, vydržala do rána.
laik
Ak je to v meste v bytovke a iné riešenie nie je, tak áno. Je to vec výchovy a vzájomnej súhry.
bundes
Budeš dusledný tak máš pohodu.Budeš bordelář a lajdák tak máš z bytu kulničku na dříví!!!
majorec
uplne s tebou suhlasim bystricka nakolko mam doma dvoch jagosov a ja si to ani len nechcem predstavit ako by to doma vyzeralo.luxus ja ta od toho nechcem odradzat ale skus si prestudovat povahove vlastnosti tohto psa.
bystricka
moj nazor, je taky, ze polovnicky pes nepatri do bytu, nechcem nikoho urazit, ale mam taky nazor
lowec
Poznám min 3 ludí čo ho majú priamo v bytovke a úplne pohoda ...
lukxus
Dakujem
bundes
Ja ho doma mam je v pohodě.Záleží jak ho vychováš .
klingac
majorec ma pravdu starsi pes je dobry obcas mozes s tou klietkou potriast aby ho to este viac nastartovalo ale je cudne ze nechce jagterier hlasit tu unas i maju strasne vela ale este som sa nestretol s takym co by nechcel hlasit ale aj tak ti prajem vela uspechov
Racek
to som skusal ked bol mensi,,on mi bude tak hlasit aj pol hodinu,aj ked na spolocnej na zhasnutu bude hlasit,ale v hone vecsinou steka prvy,ale len takych 5min. a tak sa snazi o kontakt,a nechcel by som ho mat vypitvaneho:(
majorec
skus to na macke daj ju do klietky psa priviaz na kratsie uplne blizko macky a posmeluj ho povelom postekaj a podobne mne to zabralo.a este lepsie je ked tam priviazes skusenejsieho psa a nechas ich hlasit spolu
Racek
halsitost mladeho jagteriera - potreboval by som poradit jak zlepsim hlasitost jagteriera,,,,ma s tim niekto neaku skusenost????Diky

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.