dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

daxel a polovacka - diskusia

autor: Rinko
pridané: 21.1.2010 2:30
zobrazení: 2 222
hlasov: 0
ahoj.moj psik vo vicviku pri nahodnom stretnuti v reviri krasne nasiel,hlasil i vistaval diviaka-prasa tak,ze som ho mohol pri nom odlovit.preco len o 4 mesiace neskor,na jeho prvich spoloc.polovackach sa diviakom akoby vihybal?dokonca k zhasnutemu velkemu kusu sa aj zo zaciatku osival priblizit.ziaden vilagos predtym v reviri nedostal.aspon si nie som vedomi .je to normalne?ma 1,5 roka.podotikam je to moj prvy,teraz uz polovne upotrebitelny pes.cize som zaciatocnik.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Rinko
Ja ďakujem za príspevky .Bude to dobré.Už teraz je to dobré.Verím Rinovi....
azitko1
erik70 .....za tym prstom bol smajlik.. takze tak :-))..... jasne, ze nebolo myslene doslovne...... ved keby bolo tak uz tu hafan nie je..... vsetko chce cas a snahu.... a ako vravis, nie je to stroj.....
erik70
azitko1 - ale to s tým prstom na kohútiku si nemyslel vážne, že nie! A nikdy si nebuď istý, že toto alebo toto mám 100% nacvičené a dopadne to dobre...havkáči nie sú stroje a vždy vybuchne to s čím sme si najviac istý...poznáme to!
azitko1
no erik70 mas prvdu...aj ked dakedy je to fakt o nervy ked dovedies hafana na ôhotove" a ma v prdeli.... uz aj prst na kohutiku stepuje :-DDD ....
Ale treba so psikom robit ako vravis a nevzdavat to.... na kazdeho plati nieco ine....
erik70
No veď ja to stále hovorím, že každý psík je individualita...nemôžeme ich všetkých hodiť do jedného vreca...len sa to nesmie vzdať. A treba s nim i stále robiť....
azitko1
nas daxel nerobil do 4 rokov...potom sa prebral v obore pri diviacici..... dovtedy bol aj pri velkych aj malych diviakoch vo volnej prirode a vobec nejavil zaujem ani nic..... ale po tych 4 rokoch sa v nom nieco zlomilo a odvtedy je ostry az do dnesnych 15 rokov......
erik70
Psík sa vyvíja a dozrieva...Obdobie od 7 mesiacov a viac je obodobím "puberty". Stáva sa a je to úplne bežné, že v tomto čase psík zabudne všetky povely a občas aj svoje meno. Súvisý to s jeho vývojom a tiež v jeho tele prebiehajú hormonálne zmeny...presne tak ako u sučky, ktorá sa v tomto období začne hárať a tiež sa mení aj jej fyzický stav a samozrejme a psychický. Je to ako by sa zobudil do nového sveta a všteko v ňom začína objavovať od začiatku...Niektorý psíčkari začínajú pracovať so psami až od 9 mesiacov a neskôr lebo keď ich niečo naučia v čase šteniatok tak v obodobí dospievania akoby všetko zabudli/nemusí to byť pravidlo/ a musia ich to učiť od začiatku....Nepanikár a nevzdávaj to, normálne pokračuj vo výchove a výcviku a snaž sa porozumieť svojmu psíkovi. Povzbudzuj ho v prípadoch keď si nie je istý alebo keď sa pri diviakovi "ošíva" ako píšeš. Posmel ho a vyhecuj k tomu aby si diviaka pošklbal za uško...a aby mal z toho radosť. A samozrejme pochváliť, pochváliť, pochváliť...Držte sa!

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.